Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Hovory s řezníkem
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Česká klasika: Vepřová krkovice pečená na pivu

Krkovice na pivu

Krkovice na pivu Zdroj: Kuchařka pro dceru

  • Zavřít
Krkovice na pivu

Krkovice na pivu Zdroj: Kuchařka pro dceru

Moje hodnocení
77x

Vepřovou krkovici můžete grilovat, dusit nebo smažit jako řízek. Nebo ji můžete zapéct v troubě ochucenou cibulí, česnekem a slaninou, podlitou pivem. Pivo se totiž pro pečení tučnějšího masa hodí stejně dobře, jako k jeho zapíjení. Jako bonus získáte chuťovou kombinaci, která našim českým chuťovým pohárkům velmi lichotí.

4 porce
60 minut
česká
Seznam.cz banner

Suroviny

  • vepřová krkovice (může být i s kostí) 4 plátky
  • anglická slanina 8 plátků
  • cibule 2 ks
  • česnek 4 stroužky
  • pivo (světlé nebo černé, nebudete ho potřebovat celé) 1 láhev
  • sůl 1/2 lžičky
Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!

Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Cibuli a česnek oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky. Maso omyjte pod studenou vodou, otřete papírovou utěrkou a z obou stran lehce osolte.
  2. Vezměte pekáček jen tak velký, aby se do něj natěsno vešly plátky masa naskládané vedle sebe. Na velikosti v tomto případě opravdu záleží, kdyby byl pekáček větší, museli byste použít víc piva, čímž byste se postarali o výjimečnou hořkost finální šťávy. Maso zasypte připravenou cibulí a česnekem a vše přikryjte plátky slaniny, jedním vedle druhého. Nakonec obsah pekáčku zalijte pivem podle své vlastní volby, avšak nanejvýš do výšky slaniny, rozhodně ne nad ni. Zvolíte-li černé pivo, dosáhnete jiné chuti než při použití světlého ležáku. Podobně můžete experimentovat i v rámci jednotlivých značek, ale pokud možno se vyhněte těm, které excelují v míře hořkosti.
  3. Pekáček zakryjte alobalem a pořádně utěsněte. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 75 minut. Chcete-li dosáhnout zlatavějšího nádechu, alobal odstraňte na posledních 10–15 minut. S vymýšlením přílohy se netrapte, nakrájejte čerstvý chléb.

Vyzkoušejte recept na pečenou krkovici na medu a hořčici podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Hovory s řezníkem

Zdroj receptu

Hovory s řezníkem

Jana Florentýna Zatloukalová Hovory s řezníkem

Zkušená autorka kuchařek a populárního blogu Kuchařka pro dceru si uznání vysloužila podrobně popsanými recepty, ve kterých vysvětluje všechna případná úskalí tak, že se pod jejím vedením můžete bez obav pustit do složitých pokrmů a výsledek vždy sklidí potlesk. Ve stejném duchu se nese i kuchařka Hovory s řezníkem, ve kterém poutavě představuje svět masa a čtenáře krok za krokem učí, jaké maso se hodí k čemu a jak ho nejlépe upravit. Nabyté znalosti si můžete hned prakticky vyzkoušet v téměř 200 receptech. Druhé vydání má krásné nové fotky a hravou grafiku.

www.kucharkaprodceru.cz

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky cibule česnek pivo maso chléb řízek hořčice krkovice

Návrhy pro vás

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží Maso

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu Předkrmy a chuťovky

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení Sladké

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny Maso

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou Maso

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund Sladké

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami Sladké

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory


Přečtěte si také

Maso
Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Prostřeno!
Prostřeno: Květáková polévka s jedlými květy

Prostřeno: Květáková polévka s jedlými květy

Prostřeno!
Prostřeno: Šlehaná brynza

Prostřeno: Šlehaná brynza

Prostřeno!
Prostřeno: Losos s hráškovým pyré a karamelizovanou mrkví

Prostřeno: Losos s hráškovým pyré a karamelizovanou mrkví

Prostřeno!
Prostřeno: Ovocný crumble s vanilkovou zmrzlinou

Prostřeno: Ovocný crumble s vanilkovou zmrzlinou

Předkrmy a chuťovky
Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Sladké
Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Soutěžící
Alexandra Vovc se nebojí říct lidem pravdu, i když to bolí

Alexandra Vovc se nebojí říct lidem pravdu, i když to bolí

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Sladké
Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund Sladké

Brunkager – Dánské hnědé sušenky s mandlemi podle Kristiny Lund

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami Sladké

Kynutý koláč z bramborového těsta s mákem, tvarohem a švestkami

Maso
Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny Maso

Zapečené kuřecí maso v pekáčku s brokolicí a žampiony – výživný oběd pro podzimní dny

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou Maso

Pečené vepřové koleno na pivu a medu – voňavá klasika s karamelovou kůrkou

Maso
Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Kotrč a hříbky na smetaně s pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Předkrmy a chuťovky
Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano Maso

Závin s růžičkovou kapustou, bramborem a uzeným – jednoduchá chuťovka naslano

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka Předkrmy a chuťovky

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Recepty
Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Valeš: ODS se bude z nemoci zvané Spolu léčit dlouho. Fialu bych neodepisoval, namítl Kubáček SPD do vlády nechce, Motoristé ano, řekl Babiš. Jmenoval dvě ministerstva, která ANO nepustí „Radiační situace v nebi je normální.“ Lidé litují smrti Dany Drábové, hold vzdali i politici

prima-zeny

Daniela Brzobohatá o náročnosti detektivní hry: Jak nespím osm hodin, jsem lítostivá Honza z nahé seznamky: Velikost je mýtus, i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo Zrádcům jsem udělala geniální službu, lká Petra. Věrným se nedokáže podívat do očí

prima-zoom

VIDEO: Největší puška na světě Zemřela Dana Drábová. Jaderné inženýrce, která roky uklidňovala českou veřejnost, bylo 64 let Prohlédněte si nejmodernější vesmírnou stanici. Má skleník a centrifugu

prima-fresh

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží Škvarkové placičky s kysaným zelím – tradiční česká pochoutka k pivu i vínu Řezy z bebe sušenek, pudinku a tvarohu – snadný moučník bez pečení

prima-cool

Taylor Swift znovu ovládla Ameriku James Bond přišel o všechny pistole. Kontroverzní změna vyvolala strach o nadcházející film prima+ bude exkluzivně streamovat česko-slovenskou verzi Naked Attraction. Startuje před Óčkem

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Inspirace pro podzimní truhlíky: Jaké otužilé rostliny jsou nejlepší? Mrkev a petržel na podzim sklízíme i vyséváme. Proč je podzimní výsev výhodný? Vypadá jedovatě, ale není! Modrozelená límcovka měděnková je skvělá houba

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.