Suroviny
- klobása (bílé norimberské) 920 g
- světlé pivo 400 ml
- olivový olej 50 g
- mořská sůl
- paprika 100 g
- žlutá paprika 100 g
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- cherry rajčata 100 g
- tymián 1 snítka
- rozmarýn 1 menší snítka
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Papriku nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek na plátky. Bílou část jarní cibulky nakrájejte na šikmá kolečka. Rajčátka překrojte napůl. Ze snítky tymiánu sdrhněte lístky a menší snítku rozmarýnu pokrájejte nadrobno.
- Na grilu v kameninové misce rozehřejte olej a na něm krátce opečte klobásky. Poté přidejte veškerou zeleninu bez rajčat. Vše krátce orestujte, přidejte rajčata a bylinky. Jemně osolte a opepřete. Zastříkněte pivem a zhruba 8 minut provařte na grilu.
- PRIMA TIP: Klobásky podávejte s ogrilovaným plátkem pivního chleba, který nakonec potřete stroužkem česneku a rozpůleným rajčetem, tak aby z rajčete nasál šťávu.