redakce Prima FRESH

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Moje hodnocení
5x

Dříve bývalo krabí maso v konzervě tak levné, že se mu říkalo jídlo pro studenty. To už dnes není ani zdaleka pravda a pravé maso z kraba je dost nedostupnou surovinou. Z té doby se ovšem zachoval recept na velmi populární salát, který se dnes běžně připravuje z krabích tyčinek, což je imitace z rybího masa s příchutí kraba. I ty se dají pořídit v různé kvalitě, tentokrát zkuste sáhnout po lepší variantě a vyzkoušejte oblíbenou chuťovku.

6 porcí
30 minut
ruská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo. Oloupejte je a nakrájejte na kostičky.
  2. Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, nakrájená vejce, krabí tyčinky a okurku nakrájené na malé kostičky, slitou kukuřici, majonézu, jogurt, nasekaný kopr a pečlivě promíchejte.
  3. Dochuťte solí a pepřem, případně citronovou šťávou a podávejte vychlazené.
PRIMA TIP: V některých verzích tohoto salátu se místo uvařené rýže používá na jemné nudličky nakrájené čerstvé zelí nebo ledový salát.

Věděli jste, že náš klasický bramborový salát je vlastně původně ruský salát Olivier? Netřeba na něj zanevřít, už dávno se stal součástí české kuchyně a k řízku či smažené rybě pasuje prostě skvěle! Připravte ho podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty