Suroviny
- krabí tyčinky 300 g
- salátová okurka (zbavená semínek) 1/2 ks
- vejce 3 ks
- rýže (uvařená) 1 hrnek
- sterilovaná kukuřice 200 g
- majonéza 3 lžíce
- bílý jogurt 3 lžíce
- kopr 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- citronová šťáva (nemusí být)
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo. Oloupejte je a nakrájejte na kostičky.
- Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, nakrájená vejce, krabí tyčinky a okurku nakrájené na malé kostičky, slitou kukuřici, majonézu, jogurt, nasekaný kopr a pečlivě promíchejte.
- Dochuťte solí a pepřem, případně citronovou šťávou a podávejte vychlazené.
PRIMA TIP: V některých verzích tohoto salátu se místo uvařené rýže používá na jemné nudličky nakrájené čerstvé zelí nebo ledový salát.
Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží Zdroj: iStock
Věděli jste, že náš klasický bramborový salát je vlastně původně ruský salát Olivier? Netřeba na něj zanevřít, už dávno se stal součástí české kuchyně a k řízku či smažené rybě pasuje prostě skvěle! Připravte ho podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE