Suroviny
- krabí tyčinky 300 g
- salátová okurka (zbavená semínek) 1/2 ks
- vejce 3 ks
- rýže (uvařená) 1 hrnek
- sterilovaná kukuřice 200 g
- majonéza 3 lžíce
- bílý jogurt 3 lžíce
- kopr 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- citronová šťáva (nemusí být)
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo. Oloupejte je a nakrájejte na kostičky.
- Ve velké míse smíchejte uvařenou rýži, nakrájená vejce, krabí tyčinky a okurku nakrájené na malé kostičky, slitou kukuřici, majonézu, jogurt, nasekaný kopr a pečlivě promíchejte.
- Dochuťte solí a pepřem, případně citronovou šťávou a podávejte vychlazené.
PRIMA TIP: V některých verzích tohoto salátu se místo uvařené rýže používá na jemné nudličky nakrájené čerstvé zelí nebo ledový salát.
Věděli jste, že náš klasický bramborový salát je vlastně původně ruský salát Olivier? Netřeba na něj zanevřít, už dávno se stal součástí české kuchyně a k řízku či smažené rybě pasuje prostě skvěle! Připravte ho podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE