Suroviny
- morková kost 1 kg
- žebra ( - volitelné ) 1 kg
- cibule 1 kus
- zázvor 1 dávka
- kardamon 1 dávka
- badyán 5 kus
- skořice 1 kus
- zadní hovězí maso 500 g
- klíčky mungo 1 balení
- rýžové nudle 5 dávka
- koriandr 1 svazek
- cibule 1 kus
- citron ( - volitelné ) 1 kus
- rybí omáčka 2 lžíce
- chilli 1 dávka
- cukr 1 špetka
Postup přípravy
Na vývar, který si uděláme den předem, potřebujeme morkové kosti, oháňku, nebo žebra
Vše dáme vařit společně s opečeným zázvorem, přepůlenou cibulí, kardamomem, skořicí, badyánem, solí a lžičkou cukru
Při servírování dáme do misky na stůl cibuli, syrové hovězí maso nakrájené na tenoučké plátky, klíčky, uvařené nebo spařené rýžové nudle a vše zalijeme vroucím vývarem
Maso dojde v horké tekutině
Na dochucení použijeme rybí omáčku, citron, limetu a chilli – podle toho, jak pikantní máme tuto polévku rádi