Suroviny
- mouka 400 g
- cukr 300 g
- vejce 2 kusy
- kakao 2 lžíce
- jedlá soda 1 lžička
- perníkové koření 1 dávka
- rum 1 kapka
- meruňkový džem 1 dávka
- olej 200 ml
- med 2 lžíce
- mléko 500 ml
- čokoládová poleva 1 dávka
- meruňky 1 kus
- šlehačka 1 kus
- máta 1 dávka
Postup přípravy
Smícháme hladkou mouku, krupicový cukr, vejce, kakao, jedlou sodu, kypřící prášek, perníkové koření, rum, meruňkový džem, olej, med, mléko a vymícháme těsto, které
nalejeme na plech vyložený pečicím papírem
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na půl hodiny
Když perník vychladne, podélně ho rozpůlíme a pomažeme meruňkovou marmeládou
Podáváme spolu se šlehačkou, čokoládovou polevou, ozdobeníme kousky meruněk a šlehačkou