Head
- koření grilovací
- pivo
Postup přípravy
Head
- olej
- česnek
- paprika
- sójová omáčka
- worchestrová omáčka
- med
- vepřové koleno 1.5-1.7 kg
- vepřová žebra 2.5 kg
Postup přípravy
Maso omyjeme. Vepřové kolínko vevnitř nařízneme a podél kosti uděláme kapsu. Naložíme do směsi:grilovací koření, hořčice, česnek, paprika, olej a pivo.
Žebírka naložíme do směsi:grilovací koření, hořčice, česnek, olej, med, sójová omáčka, worcester.
Maso máme naložené minimálně jeden předem (24 hodin).Pečeme každé ve zvláštní nádobě. Před pečením mírně podlijeme vodou, přikryjeme alobalem. Kolínko pečeme při teplotě 150 stupňů cca 3 hodiny. Potom odkryjeme a při teplotě 180–200 stupňů pečeme dozlatova asi 15 minut. Postupně podléváme vodou dle potřeby.
Žebra pečeme stejným způsobem, ale doba přípravy je kratší – cca 2,5 hodiny.
Zelný salát: zelí nakrájíme na tenké nudličky, na něj nastrouháme čerstvý křen, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a trochou octa. Vše důkladně promícháme a necháme uležet.