Postup přípravy
Žebra si naložíme den a půl předem, jde jen o suchou marinádu – maso posypeme jen několika druhy koření např. grilovací, mexické, koření na steaky, koření na kuře apod. Nakrájenou cibuli vložíme do pekáče, přidáme olej a vodu. Do pekáče naskládáme naložená žebra, která přikryjeme alobalem a dáme péct pozvolna do trouby cca na dvě hodiny. Asi čtvrt hodiny před koncem pečení alobal sundáme a necháme žebra dopéct do zlatova.
Do hrnce dáme vařit oloupané brambory. V kastrolu na másle necháme zpěnit jarní cibulku a poté přidáme uvařené brambory, které i s cibulkou rozšťoucháme. Brambory dochutíme solí a pepřem a podáváme k žebrům, k jídlu uděláme i míchaný zeleninový salát (okurky, rajčata, kapie či paprika), který spojíme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.