Suroviny
- jablko 5 kusů
- máslo 150 g
- ořech 200 g
- cukr 150 g
- pomeranč 1 kus
- citron 1 kus
- ovesné vločky 1 hrst
- med 3 lžíce
- smetana 1 kelímek
- moučkový cukr 1 lžíce
Postup přípravy
Máslo rozpustíme v rendlíku, přidáme ořechy, med, ovesné vločky a uděláme náplň. Z jablek odřízneme vršky a vydlabeme jádřinec. Naplníme je směsí a dáme do zapékací misky. Asi do jedné třetiny doplníme vodou a při 180 stupních pečeme doměkka. Na pánvičce rozpustíme cukr krystal. Když začne karamelizovat, přidáme šťávu z citrusů a povaříme. Na talířcích jablka přelijeme karamelem, ozdobíme šlehačkou a servírujeme.Teplota: 180 °C Vhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: 30 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: moučník / pečeníDezertPečená jablka s karamelem a šlehačkou
postup:
Máslo rozpustíme v rendlíku, přidáme ořechy, med, ovesné vločky a uděláme náplň. Z jablek odřízneme vršky a vydlabeme jádřinec. Naplníme je směsí a dáme do zapékací misky. Asi do jedné třetiny doplníme vodou a při 180 stupních pečeme doměkka. Na pánvičce rozpustíme cukr krystal. Když začne karamelizovat, přidáme šťávu z citrusů a povaříme. Na talířcích jablka přelijeme karamelem, ozdobíme šlehačkou a servírujeme.
Dezert
Pečená jablka s karamelem a šlehačkou
Lehký ovocný dezert nastavily ořechy a ovesné vločky, které by však možná nikdo nepostrádal.
Ingredience:
5 větších jablek,
150 g másla,
200 g směsi různých ořechů,
150 g krystalového cukru,
1 pomeranč (šťáva),
1 citron (šťáva),
hrst ovesných vloček,
3 lžíce medu,
1 smetana na šlehání
moučkový cukr na posypání.