Suroviny
- zralé mango 2 ks
- cukr krupice 180 g
- horká voda 200 ml
- limetka 2 ks
- paprička bird´s eye chilli + na ozdobu 1 ks
Postup přípravy
- Vodu s cukrem dejte do menšího hrnce a za stálého míchání přiveďte na mírném ohni k varu. Jakmile se cukr úplně rozpustí, stáhněte z ohně a nechte zcela vychladnout.
- Papričku zbavte semínek a nasekejte ji na co nejmenší kousky, které ještě nožem na prkénku utřete do pasty. Mango nakrájejte na malé kostičky a spolu s utřenou papričkou, šťávou ze dvou limetek a cukrovým sirupem je dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Případně dochuťte cukrem nebo limetkovou šťávou.
- Směs nalijte do uzavíratelné nádoby, uzavřete víkem a dejte na 3–4 hodiny do mrazáku. Pak ji vyndejte z mrazáku, a pokud je směs po obvodu a na dně již zmrzlá (ve středu bude ještě tekutější), přendejte ji do mixéru a rozmixujte do hladka. Směs vraťte do uzavíratelné nádoby a nechte ji v mrazáku ztuhnout. Poté opět rozmixujte a zamrazte. Cyklus zopakujte ještě jednou, celkem tedy budete směs mixovat 3x.
- Po posledním mixování nechte sorbet v mrazáku až do úplného ztuhnutí (zpravidla do druhého dne).
- Sorbet podávejte s najemno nakrájenou kůrou z limetky a papričkou.