Připravte si doma zmrzlinu, která vás nejdříve ochladí a potom pekelně zahřeje. A pro děti můžete udělat verzi bez chilli.
4 porce
120 minut
Suroviny
zralé mango
2 ks
cukr krupice
180 g
horká voda
200 ml
limetka
2 ks
paprička bird´s eye chilli + na ozdobu
1 ks
Postup přípravy
Vodu s cukrem dejte do menšího hrnce a za stálého míchání přiveďte na mírném ohni k varu. Jakmile se cukr úplně rozpustí, stáhněte z ohně a nechte zcela vychladnout.
Papričku zbavte semínek a nasekejte ji na co nejmenší kousky, které ještě nožem na prkénku utřete do pasty. Mango nakrájejte na malé kostičky a spolu s utřenou papričkou, šťávou ze dvou limetek a cukrovým sirupem je dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Případně dochuťte cukrem nebo limetkovou šťávou.
Směs nalijte do uzavíratelné nádoby, uzavřete víkem a dejte na 3–4 hodiny do mrazáku. Pak ji vyndejte z mrazáku, a pokud je směs po obvodu a na dně již zmrzlá (ve středu bude ještě tekutější), přendejte ji do mixéru a rozmixujte do hladka. Směs vraťte do uzavíratelné nádoby a nechte ji v mrazáku ztuhnout. Poté opět rozmixujte a zamrazte. Cyklus zopakujte ještě jednou, celkem tedy budete směs mixovat 3x.
Po posledním mixování nechte sorbet v mrazáku až do úplného ztuhnutí (zpravidla do druhého dne).
Sorbet podávejte s najemno nakrájenou kůrou z limetky a papričkou.
Zdroj receptu
Kublanka.cz
Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz
V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.
Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.