Suroviny
- kuřecí stehenní řízek 3 ks
- Kokosový olej 2 lžíce
- šalotka 2 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor 2cm kousek
- žlutá curry pasta 2 lžíce
- mango (zralá, ready to eat) 2 ks
- kuřecí vývar 150 ml
- kokosové mléko 400 ml
- římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
- mletý koriandr 1 lžička
- sůl
- koriandr (čerstvý)
Postup přípravy
- V hlubší pánvi orestujte kusy kuřecího masa na oleji z každé strany asi 3 minuty a dejte stranou. Přidejte do pánve ještě trochu tuku a k tomu nadrobno nakrájenou šalotku, najemno nastrouhaný oloupaný zázvor a česnek. Na mírnějším ohni nechte 5 minut změknout.
- V mixéru nebo blenderu smíchejte kokosové mléko, jedno zralé oloupané mango, římský kmín a mletý koriandr. Promixujte dohladka.
- Do pánve přidejte curry pastu, minutu míchejte a nechte rozvonět, podlijte vodou či vývarem a nechte odvařit přípečky, které dodají chuť.
- Přidejte orestované maso a kokosovo-mangovou směs. Promíchejte, přiklopte poklicí a nechte mírně probublávat 15-20 minut.
- Na poslední 3 minuty varu přidejte oloupané a na kostičky nakrájené druhé mango. Když vypnete plamen úplně, přihoďte ještě také část čerstvých bylinek, případně dosolte.
- Servírujte s jogurtem, chilli papričkou, dalšími bylinkami a ideálně také kokosovými chipsy, spolu s hotovou basmati rýží.
PRIMA TIP: Kromě žluté curry pasty lze případně použít méně výrazná Massaman curry pasta nebo naopak více pálivá červená curry pasta.
Všechny kompletní epizody pořadu KOKO ve varu najdete ZDE
Vyzkoušejte i další recepty od Veroniky KOKO Šmehíkové
Vyzkoušejte také recept na oblíbené butter chicken podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE