Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilovaný losos s mangovou salsou
Naprosto neodolatelná kombinace typické chuti ryby s medovou vůní tropického ovoce, dokonalá souhra barev i konzistence.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- filety z lososa (po 150–200 g) 4 ks
- sušený granulovaný česnek 1 lžička
- chilli koření 1 lžička
- Limeta 1 ks
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na salsu v misce promíchejte mango, papriku, cibuli, chilli papričku a koriandr. Dejte stranou. Rozehřejte gril.
- V jiné misce promíchejte česnek, chilli koření, sůl a pepř a směsí potřete filety ryby. Položte je na gril a opékejte asi 6 až 8 minut po každé straně.
- Před podáváním vymáčkněte na ryby limetovou šťávu, navršte na ně salsu a podávejte.
PRIMA TIP: Mango je u nás v obchodech celkem běžné, méně běžné už je, aby bylo dokonale uzrálé. Pokud se slupka nepoddá tlaku prstů, není mango ještě zcela ve formě. Dejte ho do papírového sáčku, uzavřete a nechte den dva na okenním parapetu – za tu dobu ovoce krásně „dozraje“ působením etylénu, který vylučuje.
Grilovaný losos s mangovou salsou; foto: Marek Kučera