Suroviny
- filet z lososa (filety z lososa (po 150–200 g)) 4 ks
- sušený česnek (sušený granulovaný česnek) 1 lžička
- chilli koření (chilli koření) 1 lžička
- limetka (Limeta) 1 ks
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
- čerstvě namletý pepř
Salsa
- mango (zralá, nakrájená na malé kostičky) 2–3 ks
- červená paprika (nakrájená na kostičky) 1/2 ks
- červená cibule (nakrájená na kostičky) 1/2 ks
- paprička jalapeňo (malá, zbavená semínek a nakrájená na kostičky) 1 ks
- koriandr (čerstvý, nasekaný) 1 hrst
Postup přípravy
- Na salsu v misce promíchejte mango, papriku, cibuli, chilli papričku a koriandr. Dejte stranou. Rozehřejte gril.
- V jiné misce promíchejte česnek, chilli koření, sůl a pepř a směsí potřete filety ryby. Položte je na gril a opékejte asi 6 až 8 minut po každé straně.
- Před podáváním vymáčkněte na ryby limetovou šťávu, navršte na ně salsu a podávejte.
Náš tip: Recepty s oblíbeným lososem na mnoho způsobů najdete v našem speciálu