Glazované cibulky v balzamikovém octu
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Glazované cibulky v balzamikovém octu
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Často je najdete v obchodech v sekci lahůdek. Glazované cibulky jsou skvělou chuťovkou, kterou se hodí podávat s uzeninami nebo sýry. Příprava navíc není nijak náročná, takže si snadno uděláte pořádné zásoby.
Postup přípravy
-
Nejprve musíte cibulky zbavit slupky. U těch malých je to celkem problém, ale pomůže vám je na chvilku ponořit do horké vody, jde to pak snadno, protože slupka změkne.
-
Cibulky vložte na pánev s rozehřátým olejem, při střední teploté je pozvolna opékejte dozlatova. Buďte trpěliví, ať se vám nespálí.
-
Osolte, opepřete, přidejte snítky tymiánu a posypte třtinovým cukrem. Když se cukr rozpustí a obalí cibulky, opatrně vlijte ocet.
-
Vzhledem k teplotě pánve bude chvilku prskat, tak dejte pozor. A teď budete cibulky dusit ve vzniklé tekutině. Občas je promíchejte, aby se dusily rovnoměrně.
-
Zhruba po 5 minutách přilijte cca panáka vody a přiklopte, aby cibulky změkly. Opět odklopte a nechte tekutinu zredukovat.
-
Ochutnejte, případně dosolte nebo doslaďte podle vaší chuti. Pokud jsou cibulky měkké, máte hotovo.
-
Horké můžete naskládat do sklenek, zalít vzniklou tekutinou, zavíčkovat a obrátit dnem vzhůru do zchladnutí.
-
Jinak pokud je nechcete uchovat delší dobu, nechte je vychladnout a uchovejte uzavřené v lednici.
Glazované cibulky v balzamikovém octu 2
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Glazované cibulky v balzamikovém octu 2
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno