zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Glazované cibulky v balzamikovém octu
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Glazované cibulky v balzamikovém octu

Glazované cibulky v balzamikovém octu

Hodnoceno: 2x
Často je najdete v obchodech v sekci lahůdek. Glazované cibulky jsou skvělou chuťovkou, kterou se hodí podávat s uzeninami nebo sýry. Příprava navíc není nijak náročná, takže si snadno uděláte pořádné zásoby.
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Nejprve musíte cibulky zbavit slupky. U těch malých je to celkem problém, ale pomůže vám je na chvilku ponořit do horké vody, jde to pak snadno, protože slupka změkne. 
  2. Cibulky vložte na pánev s rozehřátým olejem, při střední teploté je pozvolna opékejte dozlatova. Buďte trpěliví, ať se vám nespálí.
  3. Osolte, opepřete, přidejte snítky tymiánu a posypte třtinovým cukrem. Když se cukr rozpustí a obalí cibulky, opatrně vlijte ocet.
  4. Vzhledem k teplotě pánve bude chvilku prskat, tak dejte pozor. A teď budete cibulky dusit ve vzniklé tekutině. Občas je promíchejte, aby se dusily rovnoměrně.
  5. Zhruba po 5 minutách přilijte cca panáka vody a přiklopte, aby cibulky změkly. Opět odklopte a nechte tekutinu zredukovat.
  6. Ochutnejte, případně dosolte nebo doslaďte podle vaší chuti. Pokud jsou cibulky měkké, máte hotovo.
  7. Horké můžete naskládat do sklenek, zalít vzniklou tekutinou, zavíčkovat a obrátit dnem vzhůru do zchladnutí.
  8. Jinak pokud je nechcete uchovat delší dobu, nechte je vychladnout a uchovejte uzavřené v lednici.
Glazované cibulky v balzamikovém octu
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Glazované cibulky v balzamikovém octu

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.