Suroviny
- bílek 6 kusů
- cukr 270 g
- škrob 2 lžičky
- ocet 1 lžička
- vanilkový extrakt 0.5 lžiček
- smetana ke šlehání 600 ml
- ovoce 1 dávka
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 120 °C
Na plochý talíř dáme pečicí papír, potřeme ho máslem a posypeme škrobem
Bílky šleháme do ztuhnutí
Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí
Vmícháme škrob, ocet a vanilkový extrakt
Připravenou hmotu dáme na talíř
Pečeme hodinu a půl
Poté vypneme troubu, dvířka pootevřeme a necháme moučník pomalu vychladnout
Pavlova se trochu propadne a popraská, ale to je v pořádku
Povrch bohatě ozdobíme ušlehanou smetanou a pokrájeným ovocem
Měly by se střídat chuťově neutrální a kyselé plody