Postup přípravy
Odměříme si jeden litr smetany, nalijeme do hrnce a začneme vařit na mírném plameni
Do smetany přidáme 6 polévkových lžic cukru
Mezitím si 6 plátků želatiny rozpustíme v hlubokém talíři s vodou
Asi po 10 minutách, když už je želatina slizká ji vložíme do smetany, která se už blíží k bodu varu
Želatinu ve smetaně důkladně rozmícháme a celý hrnec sundáme z plamene
Panna Cottu nalijeme do připravených forem, nebo sklenic a vložíme do lednice
Pokud chceme Panna Cottu poté vyklepnout z formy, je lepší si formu předem navlhčit, aby pak šla Panna Cotta lépe ven
Panna Cotta se v lednici chladí cca 6 hodin
Hotovou Panna Cottu si můžeme dozdobit malinovou omáčkou
Jednu vaničku malin vložíme do menšího hrnce, podlijeme trochou vody a přidáme 2 polévkové lžíce cukru
Když už se maliny začínají rozdělovat, celou směs i s jadérky rozmixujeme, nebo skrz síto zbavíme směs jadérek z malin
Panna Cottu pak ještě dozdobíme čerstvými jahodami, lístkem máty a můžeme podávat