Příloha
- brambory 1.5 - 2 kg
Hlavní chod
- sýr 3 kusy
Dezert
- tuk 125 g
Hlavní chod
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Na přílohu:
1,5 - 2 kg brambor,4 bílky,provensálské kořeníNa omáčku:
200 g taveného sýra1 smetana ke šlehání,150 g modrého sýra,vegeta,bazalka,sůl a pepřNa přílohu:
150 - 300 g čerstvé zeleniny (mix), kterou si můžeme povařit či podusit k masu a bramborámPanenka se slaninou na sýrupostup:
1. Panenku si nakrájíme menší medailonky, které okořeníme. Každý medailónek obalíme slaninou a maso krátce před podáváním opečeme po obou stranách na oleji.
2. Připravíme si sýrovou omáčku. Na másle si na pánvi rozpustíme tavené sýry, přilijeme smetanu a modrý sýr, mícháme a tavíme, dokud není omáčka hladká. Přidáme čerstvou bazalku.
3. Brambory nakrájíme na měsíčky, posolíme, posypeme oblíbeným provensálským kořením nebo drceným kmínem a smícháme s ušlehaným sněhem z bílků a pečeme v troubě do zlatova, občas promícháme.
4. Panenku podáváme s plátky grilovaného hermelínu nebo enciánu, brambory, možno i s teplou dušenou zeleninou (mrkví apod.)