Head
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Na sádle orestujeme panenku, kterou si předtím dobře okořeníme oblíbeným kořením. Pak ještě chvíli pečeme v troubě, necháme odležet a porcujeme těsně před podáváním.
2. Šťávu z pečínky můžeme přidat do naší brusinkové omáčky. Všechny suroviny si prolisujeme do misky, dobře promícháme a necháme rozležet, podáváme k panence.
3. Čisté oškrábané brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Rozškvaříme si slaninu, orestujeme cibulku a vše rozšťoucháme spolu s brambory.
4. Na zelný salát si nastrouháme nebo pokrájíme zelí najemno, dobře ho prohněteme se solí a necháme odstát. Zelí tak zkřehne a uvolní vodu, kterou slijeme. Ze zbylých surovin si ušleháme zálivku, můžeme přidat bazalku, drcený kmín, jestli chceme, a dobře promícháme se zelím. Necháme odležet, vychladit a podáváme k hlavnímu chodu.