Těsto
- mouka 6 lžic
- cukr krystal 1 lžíce
- sůl Špetka
- vejce 1 ks
- mléko 1 dl
- máslo 1/5
Náplň
- mascarpone 1 ks
- zakysaná smetana 1 ks
- jahody 1 kelímek
- cukr krystal 1 lžíce
Postup přípravy
- Nejprve prosejeme mouku, abychom jí provzdušnili. Do misky dáme mouku, cukr, sůl, vejce a mléko a vše rozšleháme.
- Přidáme rozehřáté máslo a opět šleháme. To odložíme. Palačinky smažíme na oleji do zlatova.
- Mascarpone promícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Jahody omyjeme a očistíme. Jahody nakrájíme na kostičky, přidáme do krému a promícháme.
- Náplň dáme do ledničky a plníme těsně před podáváním na stůl
Autor receptu: Josef Mladý