Suroviny
Postup přípravy
1
Na velké ploché pánvi osmažíme česnek se sušenou paprikou a přendáme do hmoždíře
V tomtéž oleji osmažíme kousky masa, přidáme kalamáry, nakrájenou zeleninu (papriku, cibuli, rajčata) a restujeme
2
Mezitím v hmoždíři utřeme na pastu opečenou papriku a opečený česnek
Přidáme pár stroužků syrového česneku a třeme dál
Smícháme s decilitrem bílého vína a přidáme na pánev
Okořeníme lžičkou kurkumy a špetkou šafránu
Přidáme rýži
Zarestujeme, promícháme a po minutě zalijeme vývarem, aby byla rýže ponořená
Vaříme 20 minut na mírném ohni
Pět minut před dokončením pokrmu položíme na povrch krevety a pečenou papriku na ozdobu
Neseme na stůl na pánvi, každý si svou porci nabere sám