Suroviny
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto
Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout
Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce
2
Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut
Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem
Pocukrujeme
3
Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému
Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky
Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Dezert:Ovocný řezpostup:V míse smícháme mouku, cukr, olej, vejce, prášek do pečiva, vanilku a bílý jogurt
Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a dáme péct
Ušleháme si šlehačku se ztužovačem a lehce do ní vpravíme obě zakysané smetany
Touto směsí potřeme upečený a vychladlý korpus
Poklademe libovolnými kousky ovoce (syrové i okapané kompotované – dle možností)
Připravíme si želatinu dle návodu a mírně vychladlou jí polijeme celý povrch koláče na plechu a necháme ho asi hodinu ztuhnout v chladu
Poté moučník nakrájíme na dílky a ozdobíme ušlehanou šlehačkou