Na polevu
- nálev 200 ml
- šťáva ovocná 100 ml
Na náplň
- tvaroh 250 g
Postup přípravy
1
Na korpus oddělíme bílky od žloutků
Z bílku vyšleháme tuhý sníh, přidáme žloutky, přidáme prosetou mouku a moučkový cukr a a smícháme
Směs nalijeme do vymazané formy
Pečeme na 160 stupňů po dobu 40 minut
Necháme vystydnout do pokojové teploty2
Na náplň vyšleháme šlehačku se ztužovaček dotuha, přidáme tvaroh a cukr
3
Na polevu potřebujeme nálev z ovoce
Šťávu smícháme a oddělíme si třetinu, do níž zamícháme pudink
Druhou třetinu nálevu přivedeme k varu, přilijeme nálev s rozmíchaným pudinkem a provaříme
4
Na korpus stěrkou rozetřeme šlehačkovou náplň a klademe ovoce
Dáme vychladit na 10 minut, a pak korpus poklademe rozpůlenými jahodami a polijeme ještě teplou polevou z pudinku
Dort necháme alespoň hodinu před podáváním vychladit