Novinky na trhu: uzenářské trio

Dnes pro vás máme speciální výběr tří novinek na trhu, protože se zaměřujeme pouze na uzenářské výrobky! Takové tipy se s nadcházejícími svátky budou rozhodně hodit. ;)

Tenká farmářská klobása

Farmářské klobásky ve skle jsou lahodným produktem vyrobeným dle tradiční hanácké receptury „Hanácké šperké“. Klobásky jsou naloženy ve slaném láku a obsahují minimálně 85 % vepřového masa a také přírodní koření, které jim dodává jemně pikantní tóny. Klobásky Váhala jsou tenké, což umožňuje vychutnat si jejich křehkost a jemnost do posledního sousta. Mají velmi šťavnatou chuť. Výrobek je bezlepkový, vhodný pro celiaky.

Sváteční salám

Konec roku je k oslavám jako stvořený a k pořádné sváteční hostině rozhodně patří spousta dobrého jídla a pití. Ať už budete zdobit chlebíčky, jednohubky, nebo kanapky, dobré uzeniny určitě přijdou vhod. Využít můžete třeba i metr salámu – Metrový čabajkový salám Schneider Selection potěší každého milovníka fermentovaných salámů. Na 100 gramů výrobku bylo použito 120 gramů pečlivě vybraného masa, metrový salám je jemně vyuzený na bukovém dřevě a je bezlepkový.

Bílý elegán na sváteční tabuli

Trvanlivý fermentovaný salám má své nezastupitelné místo na každém labužnickém talíři. Třemšín od Příbramské uzeniny je tradiční pochoutka vyrobená z kvalitního vepřového a hovězího masa pocházejícího z lokálních farem na Příbramsku. Je balený v inovativním materiálu, který pomáhá snižovat uhlíkovou stopu výrobku a navíc neobsahuje žádný glutamát.

Salám Třemšín nese jméno po bájném vrchu Třemšín, který je nejvyšším bodem části Brdských lesů. Jedná se o tradiční recepturu Příbramské uzeniny, takže ho jinde nekoupíte. Díky fermentaci a pozvolnému zrání získává tato lahůdka nezaměnitelnou chuť a vůni. 100 g této uzeniny bylo vyrobeno ze 139 g vepřového a hovězího masa. Díky inovativnímu balení z papírového laminátu „Natur touch – look and feel“ vyrobeného z obnovitelných zdrojů (dřevo certifikace FSC a bambusové vlákno) pomáhá snižovat počet emisí uhlíku související s výrobou i samotným výrobkem.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty