Novinky na trhu: cestovní kávovar, sladké mlsání, instantní smoothie nebo koření na zvěřinu

Už jste se těšili na další novinky? My také! Od posledního článku se nám tu objevilo hned několik zajímavých tipů, tak se na ně pojďme podívat. Na své si přijdou milovníci kávy, čokolády, smoothies, ale nezapomněli jsme ani na fanoušky masa.

Káva, která cestuje s vámi

Patříte mezi milovníky kávy a zároveň rádi cestujete? Pak si s sebou nezapomeňte na další výlet přibalit přenosný ruční kávovar Staresso SP-200. Ten si totiž hravě poradí nejen s mletou kávou a kapslemi, ale také se sypaným čajem. Díky tlaku o síle 15–20 bar vyprodukuje až 80 ml kávy rovnou do šálku, který je součástí kávovaru. Mimořádně vysoký tlak kompenzuje teploty běžné u elektrických kávovarů, díky čemuž můžete kávové látky extrahovat i ledovou vodou, džusem nebo sodou a připravit si oblíbený letní drink v podobě espressa s tonikem nebo třeba osvěžující cold brew. Zůstat samozřejmě můžete u klasického espressa nebo pomocí dvojité dávky vody připravit výtečné americano.

Pro fanoušky mini verzí je tu Staresso Mini SP-200M o váze pouhých 300 g, které se pyšní titulem nejmenší espresso maker na světě. Do zásobníku se mu vejde až 110 ml, což je mnohem více než u většiny ručně ovládaných kávovarů. S kompaktními kávovary Staresso připravíte během chvilky kávu hodnou baristy, ať jste kdekoliv. Ruční kávovar Staresso SP-200 je k dostání za cenu 1 399 Kč, verzi Staresso Mini SP-200M pořídíte za 1 649 Kč, vše z Káva na cesty.

Zdravější mlsání

V čokoládovém zážitkovém centru Chocotopia se dozvíte o čokoládě úplně všechno a navíc si ji tu můžete vyrobit. Belgickou čokoládu Sweet Fiber sladí místo cukru vláknina z čekanky a kukuřice, ale v chuti to vůbec nepoznáte. Ve 100 g čokolády je akorát doporučené denní množství vlákniny, které může pomoci trávení i snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění. Čokoláda neobsahuje palmový tuk, sójový lecitin ani lepek, boby pocházejí z vlastní kakaové plantáže v Mexiku. Koupíte ji hotovou nebo si ji můžete vyrobit na workshopu.

Revoluce v přípravě smoothies

Okamžité občerstvení těla a mysli, které šetří naši planetu a pomůže zůstat fit. To není pohádka, to je gusty. První kompletní a 100% přírodní instantní smoothies nadité přirozenými živinami je po ruce vždy, když není čas, prostor anebo energie zabývat se přípravou svačinky či ovocného freshe. Každé balení je plné superpotravin s mnoha benefity. Obsažené ovoce a zelenina jsou ručně sbírány až ve fázi úplné zralosti a díky procesu sušení mrazem, zůstávají zachovány vitaminy, minerální látky, vláknina i všechny důležité živiny. Výsledkem je lahodné smoothie bez chemie a přidaného cukru, ochucené jen špetkou koření. Jednoduchá příprava kdykoliv a kdekoliv si vás zkrátka získá. Udělejte pro sebe a své zdraví něco dobrého, vyzkoušejte gusty.

Self-care Smoothie – Podpora imunity

Zahrňte každou buňku svého těla péčí z přírody. Instantní smoothie plné jablek, borůvek, banánů, řepy a s nádechem zázvoru poskytuje tělu maximum minerálních látek, vitaminů a vlákniny. Může pomoci zvýšit obranyschopnost, podpořit rekonvalescenci a příznivě působit i na zažívání a trávení. Přidaný zázvor navíc může chránit před infekcemi. Balení obsahuje 10 sáčků po 20 g.

V nabídce najdete hned několik dalších příchutí.

Zvěřinové koření

Ne nadarmo se říká, že podzim je časem zvěřiny. Lehká studená jídla nahrazují výrazné teplé pokrmy, které nám dodají sílu na celý den. Mezi ně patří také lesní zvěřinové pochoutky. Dodejte svému obědu či večeři říz díky správným bylinkám a poznejte pravou divočinu! Zvěřinu si po staletí vychutnávali hlavně lidé z vyšších kruhů společnosti. Mezi takové gurmány patřil například i císař František. Věděli jste například, že byl myslivcem? Údajně rád sedával na posedu a po úspěšném lovu se nechával rozmazlovat těmi nejlepšími zvěřinovými lahůdkami.

Proto je tato intenzivní kořenicí směs Sonnentor s houbami, tymiánem, pepřem a rozmarýnem pojmenovaná právě po něm. Díky ní si můžete dopřát lahodnou chuť srnčího, jeleního, zaječího, bažantího nebo kančího masa stejně jako sám císař. Koření doporučujeme nejprve rozmělnit v hmoždíři a poté do něj naložit maso. Navíc se hodí také do zvěřinových omáček.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty