Novinky na trhu: tyčinky, veganský chléb, špecle nebo hutné pivo

Plánujete na víkend větší nákup a zajímá vás, co se zase urodilo na poli gastronomických novinek? Máme tu pár specialit, po kterých byste se určitě měli podívat. Nechybí pečivo, něco k pití i drobné mlsání.

Pulsaar Protein Crunch

Dnešní svět klade na každého velké nároky. Přebíháme mezi prací, školou a rodinou, chceme pečovat o svou tělesnou schránku ať už fyzickou aktivitou, nebo kvalitní stravou. Často jsme však nuceni hledat kompromis mezi chutí a nutriční kvalitou. S novými proteinovými tyčinkami Pulsaar Protein Crunch přichází změna. Mají kvalitní složení, díky kterému dodají energii pro každý náročný den. Zároveň si zamilujete jejich lahodnou chuť.

Jak už sám název napovídá, zásadní je vysoký podíl bílkovin a také to, v jaké kvalitě jsou do výrobku přidány. Každá tyčinka se pyšní obsahem minimálně 17 gramů proteinu. Hlavním zdrojem je navíc plnohodnotná mléčná bílkovina, která obsahuje kompletní spektrum aminokyselin, a je proto nejvhodnější. Při výběru je podstatné myslet na zdroje tuku, jelikož ne všechny jsou vhodné pro náš organismus. V proteinových tyčinkách Pulsaar je použité kakaové máslo, které kromě výživových benefitů přispívá i k výborné chuti. Naopak v nich nenajdete ani kapku palmového oleje.

Chléb Vegipan od KOMPEKU

Chutný veganský chléb, který ale udělá radost i těm, kdo chtějí jíst zdravě – takový je Vegipan od rodinné pekárny KOMPEK. Neobsahuje droždí, laktózu ani žádné další živočišné složky, místo toho v něm najdete nutričně kvalitní zrna a olejniny, které z něj dělají chutnou a zdravou svačinku skvěle se hodící do každého vyváženého jídelníčku. Dejte zdraví zelenou a ochutnejte speciální chléb z kladenské pekárny KOMPEK!

Špecle se špenátem Znojmia

Výběr hotové mražené stravy, kterou lze doma nebo třeba v kanceláři snadno přeměnit v plnohodnotné, chutné a zdravé jídlo, je čím dál bohatší. Naposledy do široké nabídky přibyly Špecle se špenátem a kuřecím masem z řady Na pánev české značky Znojmia. Novinka nabízí autentické propojení chutí oblíbených tradičních špeclí, řezaného listového špenátu s česnekem a šťavnatým kuřecím masem ochuceným bylinkami. Svěží čerstvou chuť a pestrost jídlu dodává také zelenina, jako je paprika, rajče a cibule.

Spolehnout se můžete na složení, které je bez konzervantů a přidaných barviv. U obsažené mražené zeleniny máte navíc jistotu kvality. Zelenina se zamrazuje v čerstvém stavu, díky čemuž jsou uchovány veškeré vitamíny a minerální látky.

Radegast a Hutná 15

Nošovičtí sládci uvařili třikrát chmelenou Radegast Hutnou 15 jako poctu tvrdé a poctivé hutnické práci, která je tradičně spjata s místním regionem. Podzimní limitovaná edice hořkého speciálu z Nošovic je k dostání ve vybraných maloobchodních prodejnách až do vyprodání zásob. Pivovar Radegast je s domácím regionem a jeho obyvateli hluboce propojen již od svého založení. „Severomoravští pivovarníci a hutníci mají jedno společné. Jsou to patrioti, kteří jsou hrdí na své kořeny a poctivě odvedenou práci. Hutnou 15 jsme uvařili právě jako poctu tvrdému hutnickému řemeslu a průmyslovým kořenům severomoravského regionu,“ říká Ivo Kaňák, manažer Pivovaru Radegast.

Radegast Hutná 15 také reaguje na rostoucí oblibu pivních speciálů s bohatým chuťovým profilem a vyšší stupňovitostí a navazuje na úspěšnou a oblíbenou podzimní limitku nošovického pivovaru z minulých let Extra Hořkou 15. Natřikrát chmelený a silný hořký speciál Radegast Hutná 15 má 50 jednotek hořkosti IBU a stupňovitost 15,3 %. Pro pivní novinku na pultech tuzemských obchodů z Pivovaru Radegast je charakteristické intenzivní chmelové aroma, výrazná barva a chuť. „Příjemný a harmonický dojem z napití dodává pivu velká dávka karamelového sladu, která vyvažuje výraznou chmelovou hořkost získanou trojitým chmelením,“ doplňuje Petr Kwaczek, sládek Pivovaru Radegast.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty