Novinky na trhu: koření na sýry, ryba na gril nebo čokoláda od dětí a pro děti

Nová várka novinek do vaší kuchyně je tu! Tentokrát můžete vyzkoušet voňavé koření, které se bude hodit i na grilování. Ryby, které nad oheň dáte stejně tak. A na závěr sladkost, díky které uděláte i dobrou věc!

Vůně Francie z Království chuti

Zbožňujete sýry? Pak musíte vyzkoušet směs koření Na sýry à la France od specializovaného kořenářství Království chuti. Umně namíchaná směs koření na sýry podtrhne svým složením chuť zrajících či nakládaných sýrů typu camembert, hermelín, brie, balkánský sýr či feta. Směs kombinuje voňavé, hrubě podrcené bylinky a koření, jako jsou saturejka, rozmarýn, tymián, majoránka, fenykl, levandule, šalvěj či červený pepř, který sýrům dodá nejen peprnou chuť ale i barevnými kuličkami sýr vizuálně zatraktivní. Voňavé bylinky jsou v optimálních poměrech, aby vytvořily harmonickou a vyváženou chuť i vůni.

Tuto směs nemusíte použít jen na dochucení nakládaných sýrů či marinád na grilovaní sýrů, ale lze ji použít i pro přípravu jídel středomořské či francouzské kuchyně.

Ryba na gril od Fjord Bohemia

Vstupte do nové grilovací sezony netradičně a udržitelně! Ať už si tuto příjemnou kulinářskou činnost dopřejete s přáteli na balkoně, zahradě, nebo v přírodě, s rybami od Fjord Bohemia si grilovací zážitek užijete naplno a navíc bez zbytečných odpadů. Hitem letošní grilovací sezony budou hotové předpřipravené ryby k okamžitému zpracování. Výrobce Fjord Bohemia uvádí na trh novinku Ryba na gril, což jsou připravené delikátní mořské či sladkovodní ryby přímo na gril.

Ryba ve vaničce je kompletně připravená k pečení nebo grilování. Nemusíte ji čistit nebo přidávat koření, stačí jen položit na gril nebo pánev. A za pár minut servírovat parádní jídlo téměř bez práce. Ryba na gril je v nabídce v pěti verzích. Vedle lahodného tuňáka či oblíbeného lososa můžete vyzkoušet také pstruha, pražmu nebo mořského vlka. „Z darů moře vyzkoušejte větší krevety druhu vannamei nebo kalamáry ze severských moří, které se považují za luxusní delikatesu,“ radí Jaromír Karhánek, obchodní ředitel společnosti Fjord Bohemia. Produkty jsou k dostání v maloobchodní síti prodejců v České republice a ve Slovenské republice.

Čokoláda od dětí a pro děti od Ajaly

Brněnská čokoládová manufaktura vytvořila společně s dětmi z dětského domova Dagmar čokoládu, kterou jim můžete pomáhat. Ajala totiž 100 % výtěžku z jejího prodeje věnuje dětem, pro které není bezstarostné dětství plné radosti samozřejmostí. Je to tak skvělý dárek pro děti třeba na Den dětí.

Čokoládovna Ajala vzala čokoládovou tabulku, která je mezi dětmi úplně nejoblíbenější – kokosový krém. A děti z dětského domova Dagmar nechala, aby na čokoládu namalovaly obaly. Vzniklo tak (zatím) 350 tabulek, která je každá naprostý originál. Celý výtěžek z prodeje této čokolády poputuje právě do zmíněného brněnského dětského domova. Nákupem čokolády tak potěšíte nejen vaše malé mlsaly doma. Podpoříte navíc Gábinku, Pepu, Julinku, Davida, Romču, Zuzku, Peťu, Gabču, Štěpánku, Natálku, Nicolase, Alexandru, Sabču, Denču, Bibi a Patrika, kteří obaly na čokoládu malovali. Peníze z prodeje čokolád děti dostanou formou kapesného a samy říkaly, že si je prý budou spořit. :-) Čokoládu ke Dni dětí koupíte za 109 Kč za 45g tabulku a dostupná bude minimálně do července.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty