Komerční sdělení

Nevíte kam dřív skočit? Objevte nový způsob vaření s KFC

Vaříte pořád dokola a dokola ta samá jídla? Toužíte po změně a hledáte inspiraci? Podobné pocity někdy zažil asi každý z nás. Přicházet se stále novými nápady na snídani, oběd a večeři není vůbec jednoduché. A co teprve, když pozvete své přátele nebo rodinu na jídlo! To může být velký stres. Ale nebojte se, herečka Martina Pártlová našla na to fajn trik. Nechala si pomoci od KFC! Objednala si křupavé kousky z KFC a za pár minut z nich vykouzlila několik chutných pokrmů, za které by se nestydělo ani Karlínské bistro. Inspirovat se můžete i vy.

Někdy stačí udělat pár drobných změn, použít jiné ingredience, nebo si část jídla nechat přinést donáškovou službou. Nestačíte se divit, jak snadno můžete vykouzlit skvělý pokrm, aniž byste trávili celé hodiny v kuchyni. Místo toho si raději užijte čas s přáteli a rodinou. Perfektní jídlo, čas s vašimi nejbližšími, a to vše v pohodlí domova bez stresu z dlouhého vaření. To je vaření 2.0!

KFC ve spolupráci s Martinou Pártlovou a dalšími influencery představují nový koncept vaření. V zahraničí je běžné si část jídla objednat a k tomu si přidat ty vaše suroviny a koření, které máte rádi. Třeba příprava masa je časově náročná, v kuchyni je nepořádek, potřebujete mít k dispozici mix koření pro naložení masa. Řešení je jednoduché. Objednáte si křupavé kuře z KFC a k tomu doma připravíte zbytek. Užijete si tak příjemný večer s přáteli u výborného jídla, které byste běžně nepřipravili. A přitom vás to nebude stát stres a čas.

A proč zrovna KFC? Jako jediný řetězec rychlého občerstvení nabízí čerstvé křupavé kuře s originální směsí bylin, které si můžete objednat domů. Je libo ke snídani vejce Benedikt á la Rambousek, k obědu pyré z pečené cizrny s gremolátou, k večeři kapsy s kysaným zelí a sýrem a na večer s přáteli mangový dip s chilli a sezamem? Zapojte se do soutěže o dárkové karty KFC a všechny tyto recepty si budete moci vyzkoušet také.

Pyré z pečené cizrny s gremolátou a kuřecími kousky KFC

Vařte jako profíci s Martinou Pártlovou

Už nevíte při přípravě rodinných obědů kudy kam? Vaříte několik svých oblíbených jídel stále dokola? Nechce se vám v kuchyni trávit mládí? Někdy stačí udělat pár drobných změn. Martina Pártlová doporučuje přijmout pomocnou ruku KFC. Objednejte si kuřecí Hot Wings, Hot&Spicy Strips nebo Kentucky Kuře z KFC a k nim připravte pyré z pečené cizrny. Pochvalné ohlasy všech strávníků vás neminou! Další inspiraci a recepty najdete ZDE.

  • Porcí: 4
  • Doba: 30 minut

Vybavení:

  • Trouba
  • Mixér
  • Struhadlo jemné ploché
  • Mlýnek na pepř

Suroviny:

  • KFC Hot Wings/ Hot&Spicy Strips/ Kentucky Kuře
  • 1 plechovka nakládané cizrny (240 netto)

  • 2 lžičky tymiánu

  • 5 stroužků česneku

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 100 g plocholisté petržele

  • 1 citron

  • Olivový olej

  • Sůl, pepř

Příprava

Cizrnu scedíme (s nálevem můžeme dále pracovat – hledejte výraz aquafaba). Vysypeme ji do misky a promícháme s čtyřmi stroužky česneku v celku, tymiánem, osolíme a opepříme čerstvě drceným pepřem (mlýnek nastavte nahrubo) a pokapeme olejem. Na plech si dáme pečící papír a rovnoměrně na něj rozprostřeme směs.

Troubu zahřejeme na 200 °C a zvolíme horký vzduch, pečení z vrchu nebo grill. Plech vložíme do trouby do vrchních pozic, např. na čtvrtý rack z pěti a pečeme, dokud cizrna lehce nezhnědne. Nepečeme ji příliš dlouho, cizrna by vyschla a v pyré by zůstávaly tvrdé kousky. Poté vyndáme z trouby, přesypeme do nádoby mixéru, vlijeme smetanu a rozmixujeme do hladka. Výkon mixéru hraje velkou roli na hladkost pyré. Pokud budete používat tyčový mixér, mixujte vždy v dodávané válcové nádobě – výsledná směs bude hladší a jemnější.

Přidáme nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu a nakrájíme najemno petržel s česnekem. K posílení chuti můžeme přidat pár kapek citrónu a špetku soli. Olej nepřidáváme, lístky by se k sobě lepily – gremoláta by se měla sypat.

Hotové pyré podáváme s KFC Hot Wings, Hot&Spicy Strips nebo Kentucky Kuřetem. Je jen na vás, které křupavé kuřecí pochoutce z KFC dáváte přednost. Posypeme gremolátou a originální vynikající pokrm je na světě.

Autor článku

Komerční sdělení

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty