Dezert
- směs na přípravu žloutkových věnečků
- vejce 3
- tuk 125 g
Head
- piškoty 240 g
Dezert
- moučkový cukr 60 g
- mléko 650 ml
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Dezert:Nepečený dort
postup:Zakysaná smetana, vanilkový a moučkový cukr se rozšlehají. Přidá se rozpuštěná želatina a znovu se směs šlehá. Na dno dortové formy se naklade asi polovina piškotů, navrch se dá polovina krému a proklade se meruňkami (ovocem). Opět se udělá druhá vrstva z piškotů a opakuje se krém a ovoce. Dort dáme vychladit do ledničky a po zatuhnutí se připraví želatina extra silná, která se uvaří dle návodu. Nechá se zčásti zchladnout a poté se vyleje na dort. Dále chladíme – nejlépe přes noc. Při servírování se moučník ozdobí šlehačkou a kouskem meruňky. K dezertu chutná dobrá káva.