Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Není ryba jako ryba. Víme, kde seženete ty nejčerstvější!

Objevte rybárnu Blue Fjord
Objevte rybárnu Blue Fjord Autor: archiv
Na českých talířích se stále neobjevuje dostatek ryb. Nemáme sice moře, ale ryby v českém tradičním jídelníčku bývaly celkem běžné. V současnosti je kromě sladkovodních ryb v Čechách s velkou převahou nejoblíbenější losos. Možností je ale mnohem více...
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

První rybárna s čerstvými rybami se v Praze objevila před dvaceti lety. Od té doby se nabídka rozšířila, ryby lze koupit i ve velkých marketech, ale pokud chcete opravdovou kvalitu a čerstvost, máme pro vás tip.

Na Starém Městě v Masné ulici 1 byla otevřena rybárna Blue Fjord, ve které seženete špičkové mořské i sladkovodní ryby z celého světa. U řady produktů máte možnost zakoupit ryby dříve, než uplyne 24 hodin od jejich vylovení z moře. Čerstvé ryby přijíždějí do rybárny i několikrát denně a z mnoha zemí světa. Organické pražmy královské a mořští vlci z Chorvatska. Lososi z Norska. Ústřice z Francie. Humři z Kanady. Tuňák z Indie či Indonésie. Kanic z Kuby či Senegalu. Red Snapper z Malediv. Okoun nilský z Viktoriina jezera. Chobotnice z Madagaskaru a Maroka...

Objevte rybárnu Blue Fjord 5 Foto:

Objevte rybárnu Blue Fjord 6 Foto:

Novinkou jsou na českém trhu ojedinělé exotické ryby ze studených moří Nového Zélandu – královský losos (King Salmon), kingfish, chňápal rudý (Red Snapper) nebo kanic (Grouper). Tyto ryby byly až do dosud v České republice dostupné pouze z teplých moří, zejména Senegalu, Indie a Malediv. Kvalita ryb z Nového Zélandu je díky čistotě vod a díky tomu, že tyto ryby žijí v chladných vodách, mimořádná.

Rybárna poskytuje nejen rozmanitý výběr ryb, mořských plodů a salátů, ale také jejich úpravu. Kromě toho je součástí rybárny i restaurace, která je otevřena každý den od 10.00 do 22.00 hodin a mimo jídel na jídelním lístku si můžete nechat připravit cokoliv si vyberete z pultu. A pokud si dary moře chcete připravit doma, místní tým vám poradí, jak je nejlépe připravit a zdarma je pro vás očistí a naporcuje.

Objevte rybárnu Blue Fjord 3 Foto:

Objevte rybárnu Blue Fjord 2 Foto:

Během degustace nás prováděl Pierre Boels, odborník na dary moře a shodou okolností manžel majitelky bistra. Překvapivým zjištěným pro nás bylo, že Praha má jedny z nejčerstvějších ryb v Evropě, neboť ty cestující ze severních a jižních moří i Atlantiku, jsou překládány právě v Praze, v Čakovicích. A odsud putují přímo do bistra Blue Fjord. Největší úspěch při ochutnávkách slavil marinovaný tuňák v sezamové krustě servírovaný na rukolovém salátku s cibulovou emulzí a kousky manga, dále slávky à la Marniere, připravované s kořenovou zeleninou na bílém víně, a sashimi z královského lososa a kingfish z chladných moří Nového Zélandu. Stejně tak lákavé byly i rybí saláty a chuťovky, připravované každý den čerstvé.

Na závěr se s námi místní kuchař podělil o rychlý recept:

Recept na mušle Sv. Jakuba podle kuchaře Jana Červeně

Objevte rybárnu Blue Fjord 4 Foto:

Mušle sv. Jakuba neboli hřebenatky je možno jíst i syrové. V bistru Blue Fjord si je hosté nejčastěji dávají grilované na bílém víně.

Na silně rozpálenou pánev dejte olej a osolené a opepřené mušle sv. Jakuba. Z každé strany je grilujte pouhých deset až dvanáct vteřin, mušle zůstanou uvnitř syrové. Poté proces grilování ukončete přidáním 1 dl bílého vína. Vzápětí přidejte silný rybí vývar (k zakoupení v Blue Fjord!) a po zpěnění omáčku dotáhněte polévkovou lžící másla. Okamžitě podávejte.

Připravila Klára Michalová

Související témata: ryby , rybárna , čerstvé ryby
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama