Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mrkvová zavařenina

4 sklenice (po 400 g) porce
do 1 hodiny
Mrkvová zavařenina
Mrkvová zavařenina Autor: Johana Pošová
Máte-li pocit, že se mrkev hodí jen do polévky, věnujte pozornost tomuto receptu, který pochází z dílny mistrů zavařeniny, jakými jsou Britové.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Mrkev, citrusovou šťávu a cukr promíchejte v kastrolu, ve kterém budete zavařeninu vařit. Skořici a hřebíčky zavažte do kousku gázy, posaďte do kastrolu a nechte vše přes noc macerovat.
  2. Vlijte asi 900 ml vody, přidejte muškátový oříšek a pomalu zahřívejte, až se cukr rozpustí.
  3. Směs uveďte do varu a pak vařte asi 30 až 40 minut, až zavařenina dosáhne požadované konzistence (když jí kousek kápnete na vychlazený talířek, začne hned želírovat).
  4. Opatrně vylovte balíček s kořením, nechte 10 minut chladnout a pak vlijte do ještě teplých vysterilizovaných sklenic a ještě zahorka uzavřete. Zavařeninu uchovávejte na chladném suchém místě a do roka spotřebujte.
Reklama

Mrkvová zavařenina 2 Foto: Mrkvová zavařenina; foto: Johana Pošová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama