Head
- mouka 300 g
Na krém
- cukr 200-250 g
Postup přípravy
Do mouky vlijeme teplé mléko, dobře zamícháme a necháme vychladnout. Z vody a cukru si uvaříme sirup. Vejce ušleháme s cukrem, až objem nabude aspoňjeden a půlkrát. K vejci s cukrem přidáme rozpuštěné máslo, pak do té směsi přidáme mouku a vše dobře zamícháme.Pak smícháme těsto i ptačí třešeň dohromady. Vlijeme do formy a pečeme 45-50 minut při 180 stupních.
Uděláme si krém, na který dobře zamícháme cukr se zakysanou smetanou.
Vyndáváme z trouby hotový dort a podélně jej prořízneme na čtyři díly.
Na první placku dáme sirup, malinový džem a smetanový krém. Takto opakujeme u všech pater dortu, který necháme vychladit.