Dezert
- máslo 150 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Polévka:Minestrone
postup:
Do hrnce dáme vařit mrkve, petržel a cibuli s kořením. Mezitím si nakrojíme a spaříme rajčata, která poté oloupeme. Zeleninu z vývaru vyndáme a nakrájíme na menší kousky a přidáme nakrájenou cuketu a rajčata, necháme vařit doměkka, pak přidáme konzervu a rozmixujeme. Do polévky nastrouháme bramboru pro zahuštění a přidáme fazolové lusky. Polévku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podáváme s parmazánem, který nastrouháme na hoblinky.