Krém
- rum 2 lžíce
Placky
- máslo 130 g
Krém
- cukr 4 lžíce
Placky
- jedlá soda 2 lžičky
Postup přípravy
1. Nejprve si upečeme placky. Do kastrolu si dáme rozpustit máslo, cukr, vajíčko a med. Za stálého míchání hmotu spojíme, ale nevaříme. Přidáme mouku a jedlou sodu. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři stejné díly. Na tři obrácené a tukem pomazané plechy těsto rozválíme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů 7-10 minut. Ihned po upečení placky podřízneme dortovým nožem a necháme vychladnout.
2. Na krém si svaříme mléko, cukr, polohrubou mouku a vanilkový cukr nejlépe v hrnci -„pískáči“ na tuhou kaši, do níž přidáme rum. Po vychladnutí zašleháme do kaše změklé máslo a vypracujeme hladký krém, který si rozdělíme na dvě části.
3. Krémem potřeme dvě vychladlé placky a složíme je na sebe.
4. Na polevu si rozpustíme máslo a olej. Nalámeme čokoládu a vymícháme hladkou směs, kterou polijeme hotové řezy.