Suroviny
- kuřecí maso 500 g
- vepřová krkovička maso 500 g
- vepřová panenka maso 1 kus
- mlěté hovězí maso maso 300 g
- vepřové maso maso 300 g
- paprika 3 kusy
- lilek 1 kus
- cibule 1 kus
- pepř 1 špetka
- koření čubrica 1 lžíce
- saturejka 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- koření grilovací 1 lžíce
- ocet 1 lžička
- brambory 8 kusy
- máslo 1 kostka
Postup přípravy
1. Maso naporcujeme na plátky, osolíme, opepříme, přidáme trošku oleje a necháme v ledničce odležet.
2. Smícháme dohromady mleté hovězí s vepřovým, osolíme, opepříme, přidáme saturejku, bulharskou čubricu, najemno nakrájenou cibulku, olivový olej, pořádně promícháme rukama, zapracujeme vše dohromady, uděláme placičky a dáme je na chvíli do ledničky.
3. Připravíme si zeleninu: Očistíme papriku, nakrájíme ji na silnější plátky, osolíme, opepříme, pokapeme balsamikovým octem. Oloupeme lilek, nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme 10 minut „vypotit“ na utěrce nebo kuchyňském papíru. Poté vysušíme a posypeme grilovacím kořením.
4. Vše grilujeme na středním žáru na grilu asi pět minut z obou stran.
5. Očistíme si brambory, nakrájíme je na měsíčky, osolíme, naskládáme na plech, přidáme celé rozčtvrcené máslo a pečeme při 170 stupních C asi 40 minut jako přílohu k masu.