Suroviny
- jahoda 1 kus
- likér 1 dávka
- mascarpone 3 kus
- limetka 1 kus
- máta 1 dávka
- vanilkový lusk 1 kus
Postup přípravy
1. Jahody naložíme na dvě hodiny do likéru Grand Marnier a necháme je uležet v ledničce.2. Do misky dáme tři balení krému mascarpone, kam přidám vnitřek z vanilkového lusku, pět lžic moučkového cukru a vymačkanou limetku. Ručně vyšleháme a také vychladíme.3. Jahody podáváme v pohárech s krémem a nakonec ozdobíme mátou. Teplota: 0 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: italskáDoba přípravy: 1–30 minut + marinování jahodRecipe category: bez vaření/ chlazení/ dezert/ marinování
Dezert:Marinované jahody s vanilkovo-limetkovým mascarponepostup:1. Jahody naložíme na dvě hodiny do likéru Grand Marnier a necháme je uležet v ledničce.2. Do misky dáme tři balení krému mascarpone, kam přidám vnitřek z vanilkového lusku, pět lžic moučkového cukru a vymačkanou limetku. Ručně vyšleháme a také vychladíme.3. Jahody podáváme v pohárech s krémem a nakonec ozdobíme mátou.