Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Recept na dlouhé zimní večery? Postavte si s rodinou sušenkové hrady

Stačí pár balíčků sušenek a máte zábavu na celý den

Stačí pár balíčků sušenek a máte zábavu na celý den Zdroj: zlatehrady.cz

  • Zavřít
Stačí pár balíčků sušenek a máte zábavu na celý den

Stačí pár balíčků sušenek a máte zábavu na celý den Zdroj: zlatehrady.cz

Únorové počasí a brzké stmívání moc příležitostí na podnikání výletů s rodinou či přáteli nedává. Dlouhé zimní večery jsou únavné a každý nápad na to, jak se společně zabavit, je vítán. Hledáte skvělý tip na večerní zábavu pro vás a vaše blízké?

Seznam.cz banner

Co si zkusit něco vyrobit a zapojit se do soutěže o luxusní dovolenou? Inspirujte se sušenkovými hrady.

Večerní zábavu v rodinném kruhu ocení každý její člen. V tomto ročním období se moc času venku trávit nedá a vymýšlet stále nový atraktivní program pro nudné zimní večery není právě jednoduché.

Co si zahrát na cukrářské architekty a přenést kousek české historie do svých kuchyní? Vyrobte si originální repliky českých hradů. Recept je velmi jednoduchý a s vaší pomocí zvládnou stavbu hradu třeba i děti. Své skvosty můžete navíc nahrát přes speciální aplikaci na www.zlatehrady.cz a zkusit své štěstí v soutěži o nejpovedenější hrad.

Nemusíte se obávat, že nezvládnete postavit do posledního detailu propracované hrady. V soutěži vyhrává originalita, nikoliv hodinářská přesnost. I malý hrad může být odměněn velkou výhrou. Především jde však o příjemně strávený čas se svými blízkými. Užijte si společné momenty a postavte si takový hrad, na který budete všichni po právu hrdí.

Sušenku k sušence a jedna z cen je vaše

Posílejte fotky svých hradů na www.zlatehrady.cz a můžete vyhrát zájezd snů pro vás a vaše nejbližší v hodnotě 100 000 Kč, pohádkový víkend na zámku v hodnotě 15 000 Kč nebo tajuplný zlatý poklad plný sušenek. Na těchto webových stránkách najdete také spoustu užitečných rad a inspirace pro vaše výtvory.

Nevíte si rady se sušenkovými hrady?

Na výrobu sušenkového hradu budete potřebovat sušenky a oplatky Opavia Zlaté, jejichž následným rozdrcením vám vznikne spousta stavebního materiálu. Ten následně můžete spojovat máslovým krémem, který vytvoříte pomocí jednoduchého receptu.

Máslový krém

• 150 g bílků

• 300 g krupicového cukru

• 2,5 kostky másla

Nejprve spolu vyšlehejte bílky a krupicový cukr, následně do vzniklé směsi zašlehejte kostky másla.

Ideální podklad pro každý hrad vytvoříte nejlépe rozdrcením jednoho balíčku Opavia Zlaté Koka.Ty smíchejte s máslovým krémem do pevné hmoty, se kterou se bude dát dobře pracovat. Hnědá barva bude vypadat jako půda, na které hrad v reálu stojí.

Nyní už si stačí vybrat sušenky takových tvarů, ze kterých půjdou nejlépe vytvořit nosné zdi, střecha a další části hradu. Ty pak stačí upravit do odpovídajících velikostí.

Pro spojení jednotlivých kousků sušenek použijte již připravený máslový krém. Ten poslouží jako sladká malta a zajistí, aby váš hrad odolal nájezdům mlsných nepřátel. Každý hrad můžete dozdobit rozpuštěnou čokoládou.

Inspirace od profesionální cukrářky: hrady Karlštejn a Kokořín

Nápad na výrobu sušenkových hradů zaujal i autorku několika kuchařek Ivetu Fabešovou známou z účinkování v pořadu „Na nože“. Iveta se svými kolegy z IF Café vytvořila dva velkolepé české hrady Karlštejn a Kokořín.

Na výrobu Karlštejna bylo použito celkem 10 balení Zlatých polomáčených, 3x Zlaté Club máslové, 2x čokoládové věnečky, 17 balíčků Zlatých oplatků a na podklad 1x Koka Zlaté. Střecha, okna a další detaily stavby byly dozdobeny rozpuštěnou tmavou čokoládou.

Hrad Kokořín byl postaven z 10 balení sušenek Zlaté Florenta, 6 balíčků Zlatých Oplatků, použity byly také 2x Zlaté Club, 2x Zlatá kolečka pocukrovaná, 2x Zlaté oplatky mini a 3x Zlaté polomáčené. Střechy byly zdobeny rozpuštěnou bílou čokoládou s přidáním červeného potravinářského barviva.

Zlatá srdce myslí na druhé

Na Nový rok udělaly Zlaté radost v Domově Alzheimer v Roztokách u Prahy. Spolu s populární herečkou Zdeňkou Žádníkovou, která sušenkovým hradům propůjčila svou image, předali tvůrci těchto skvostů oba hrady klientům tohoto zařízení.

Více informací o domově najdete nawww.domovalzheimer.cz.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Sdílejte článek
Štítky hrad rodina výroba Kokořín sportovní soutěž Hrad Karlštejn sušenka

Návrhy pro vás

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu Sladké

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce Maso

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace Předkrmy a chuťovky

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den Maso

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi Polévky

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur Sladké

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem


Přečtěte si také

Sladké
Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu

Prostřeno!
Prostřeno: Variace italských bruschet

Prostřeno: Variace italských bruschet

Prostřeno!
Prostřeno: Krémová polévka z pečeného česneku s krutony

Prostřeno: Krémová polévka z pečeného česneku s krutony

Prostřeno!
Prostřeno: Tiramisu z domácích piškotů

Prostřeno: Tiramisu z domácích piškotů

Prostřeno!
Prostřeno: Domácí poctivé lasagne

Prostřeno: Domácí poctivé lasagne

Maso
Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Vegetariánské
Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Soutěžící
Daniela Adamčíková nečeká na správný čas. Tvoří ho sama

Daniela Adamčíková nečeká na správný čas. Tvoří ho sama

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Vegetariánské
Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Sladké
Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur Sladké

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku Sladké

Medové řezy s karamelovým krémem – vláčný dezert s kondenzovaným mlékem, který se rozplývá na jazyku

Maso
Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den Maso

Pikantní mleté hovězí maso po korejsku – rychlá exotika pro všední den

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Vegetariánské
Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně Polévky

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem – sváteční polévka ze staročeské kuchyně

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci Polévky

Loudavé vaření: Květáková krémová polévka na indický způsob připravená v pomalém hrnci

Předkrmy a chuťovky
Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Vegetariánské
Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi Polévky

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve Vegetariánské

Čočka s barevnou paprikou a zapečenými vejci – rychlé, syté a barevné jídlo z jedné pánve

Maso
Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur Sladké

Hruškový koláč s mandlemi podle Bread Society – dokonalá souhra chutí i vítaný protiklad struktur

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno Sladké

Babiččiny jablečné řezy z litého těsta podle V kuchyni vždy otevřeno

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera Omáčky

Kynutý hrnkový knedlík plněný trhaným kuřetem s paprikovou omáčkou podle Marka Fichtnera

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Reputační problém, pokuty nebo utnutí dotací. Jak EU ztrestá Česko za odmítnutí povolenek? Nezvolení Skopečka souvisí s rozpočtem. Juchelka popsal, proč ODS nemá místopředsedu Sněmovny Ukrajinci válčí jako v počítačové hře. Za úspěšný zásah dronem získávají body do žebříčku

prima-zeny

Daniela se role zrádce zhostila na výbornou. Veroniku zákeřně připravila o statisíce Adela Vinczeová hádá Jana Krause: On by byl krásná žena, žehlí výroky kolegů v show Inkognito se vrací v plné síle, hlásí Libor Bouček a slibuje ještě více zajímavých hostů i profesí

prima-zoom

Některé AI se odmítají vypnout Evakuace zraněného vojáka připomíná postapokalyptický film. Záchranný dron musel ujet 64 kilometrů Nejoblíbenější dětská jména v Česku: Jakub bojuje s Matyášem a Eliška s Viktorií

prima-fresh

Baklava – voňavý orientální dezert z křupavého filo těsta, ořechů a medového sirupu Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

prima-cool

Kdy budou K-pop: Lovkyně démonů 2? Michael Jackson brzy ovládne kina. První trailer jeho filmové biografie jde ve stopách Bohemian Rhapsody 8 věcí, které nevíte o Transformers 2: Točilo se na opravdových pyramidách

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Co proti bolesti kloubů a kašli? Babičky radí křenové a hořčičné placky Vila Petra Kellnera je na prodej za 50 milionů. Nového majitele čeká rekonstrukce Vytvořte si svícen z posledních růží! Snadný návod krok za krokem

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.