Připravujeme Prostřeno! s rybáři, kteří se popasují s přípravou vánoční ryby

Od 9. prosince se můžete těšit na další premiérové díly Prostřeno! Tentokrát budou ve speciálu vařit rybáři. Hlasujte, které menu bude podle vás nejlepší a těšte se na zajímavé recepty.

Příští týden budeme vařit výhradně s muži. Jak se popasují nejen se svými menu, ale také s úkolem týdne, kterým je příprava vánoční ryby a její zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o úkol navíc? Jak se umí rybáři postavit k plotně a jedí raději klasiku, nebo spíš experimentují s dobrotami, které nejsou v českých jídelníčcích běžné?

Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci, a hlavně – jedí zdravě, jak by se hodilo k jejich profesi? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Kryštof. Zatím neví, jak by s případnou výhrou naložil. Vařit bude ze surovin, které má rád, a během zábavy se bude nahazovat háček na terč. Mezi jeho koníčky patří národní házená, cyklistika, běh, rybaření a vaření. Sám o sobě tvrdí, že je společenský a komunikativní. Nabídku přijal, protože má rád výzvy. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) Benjamin Bufford Blue Bubba,
2) onion pleasure,
3) truffle carbonara,
4) wild strawberries.

Úterní večer bude patřit Miroslavovi. Nabídku přijal z legrace. Chtěl by si vyzkoušet něco nového a možná by se i rád trochu zviditelnil. O výhru by se nejspíš podělil s ostatními soutěžícími. Menu sestavil z jídel, o kterých je přesvědčen, že budou hostům chutnat. Během zábavy se bude konat ohnivá barmanská show. Co se u něj na talířích objeví?
1) Bruschetta s hovězím teryaki,
2) dýňová polévka,
3) filet z candáta s omáčkou beurre blanc s mrkvovým pyré,
4) ananasový řez.

Středeční hostitel Jan má rád život. Má se dobře a život mu nedává moc prostoru – věnuje se rodině a chytání ryb. Nabídku přijal, protože je pro každou legraci a má rád výzvy. Zároveň ho láká, že bude mít možnost si změřit své kuchařské dovednosti s lidmi se stejnými zájmy. Pokud by se mu podařilo vyhrát, tak by podpořil dětský rybářský kroužek. Podávat se bude:
1) Treska na grilu s rajčatovou salsou,
2) hovězí česnečka,
3) wagyu burger a salát Coleslaw,
4) lívanec se skořicí, třeným tvarohem a malinovou omáčkou.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, rybář Martin. Nabídku účastnit se soutěže přijal proto, že mu to přišlo jako fajn nápad. Výhru by věnoval na charitu. Menu si vybral takové, které vystihuje jeho vaření a chutě. Během zábavy se bude improvizovat. Jeho velkým koníčkem je rybaření. Věnuje se graffiti a baví ho fotbal jak aktivně, tak i pasivně. Volný čas tráví rád s rodinou a má rád hudbu. Podávat se bude následující menu:
1) Tři druhy obložené ciabatty,
2) gazpacho,
3) filet mignon, gratinované brambory a omáčka z nakládaného pepře,
4) ovocný crumble se zmrzlinou.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Son. Ve volném čase se věnuje marketingu jako externí konzultant. Má manželku a dvouměsíčního syna Olivera. Doma jim dělá společnost fenka Sušenka přezdívaná Sushi. Nabídku vařit před kamerami považuje za dobrý nápad, tak ji přijal. Výhru by věnoval na charitu. Jak se mu bude vařit a koho jeho menu oslní? Podávat se bude toto menu:
1) Jarní závitky,
2) krevetová polévka Tom Yum,
3) tradiční hovězí Bun bo Nam Bo s rýžovými nudlemi,
4) thajský dezert Mango Sticky Rice.

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Tento týden sledujte premiérové díly z Olomouckého kraje:

Který rybář má nejlepší menu?

Petra Jaroševská

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty