Novinky na trhu: nový likér, netradiční kuskusy a kvalitní klobása

Tři novinky pro tento týden? Nový likér, který ocení milovníci odvážných koktejlů. Tři variace kuskusů trochu jinak, než je známe. A na závěr kvalitní kousek uzeniny nejen na gril. Tak pojďme na to!

Objevte novou dimenzi chutí v likéru AMUNDSEN FUSIØN CIDER

Zcela nová příchuť AMUNDSEN FUSIØN CIDER se přidává k nově redesignované řadě ovocných likérů a jde naproti všem objevitelům nových zážitků, kteří se nebojí rozjet svou párty naplno. Hrajte si s chutěmi, barvami a vůněmi a napumpujte do svých míchaných drinků nápad, energii a styl. Široká řada příchutí, snížený obsah cukru a nízký obsah alkoholu uspokojí chutě všech, kteří se nebojí experimentovat. Užijte si svou barevnou párty plnou chuti, přesto bez zbytečných konzervantů a barviv. Objevujte a sdílejte radost a chuť poznávat s těmi nejlepšími parťáky!

Vyzkoušejte kuskusy od značky Arax

Kuskus je velmi výživný, obsahuje vlákninu, bílkoviny, vitaminy skupiny B, vitamin E, vápník, železo, fosfor a jen minimum tuku. Dodává energii a výborně zasytí, i když je lehký. Vyzkoušejte a ochutnejte, budete mile překvapeni snadnou přípravou a možnostmi využití. Bleskurychle připravíte pro celou rodinu zdravou a chutnou přílohu k masům, rybám, základ do salátů nebo směs k zapékání. Vyzkoušejte jednu ze tří variant této výtečné potraviny:

Kuskus kukuřičný

Vyrábí se z kukuřičné mouky, která je přirozeně bezlepková, a je tak vhodný pro celiaky. Je energeticky výživný a má nízký obsah tuku. Lze jej připravovat jak nasladko, tak i naslano. Skvěle se hodí k masům nebo do salátů, chutný je i zapečený v troubě.

Kuskus špaldový

Tento druh obsahuje vysoký podíl bílkovin, kvalitní tuk s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidy, minerály (hořčík, vápník, draslík, fosfor, zinek) a vitaminy především skupiny B. Vláknina ve špaldovém zrnu má jemnou strukturu vláken a je dobře snášena. Pšenice špalda je potenciálním zdrojem nových potravinářských produktů s vysokým obsahem vlákniny.

Kuskus čočkový

Čočkový kuskus je výborným zdrojem bílkovin a vitaminů. Je přírodně bezlepkový a vhodný pro veganskou dietu. Díky nízkému obsahu tuku je lehce stravitelný a bohatý na vitamín B. Čočkový kuskus je netradiční výrobek, který zachutná i těm, kdo čočku nemají v oblibě. Skvěle se hodí nejen jako příloha, ale také smíchaný se zeleninou či masem. V létě je výborný do studených i teplých salátů.

Staročeská klobása

K řadě grilovaček neodmyslitelně patří maso. A nemyslete si, grilovat se dá i na podzim. Zkuste jednou vyměnit flák masa za klobásky a uvidíte, jaký sklidíte úspěch u všech přítomných. Staročeská klobása navíc udělá radost všem milovníkům ostrého jídla. Pikantní papriková chuť se stane skvělou obměnou klasického grilovacího repertoáru. Navíc je za svou kvalitu oceněna značkou Český výrobek. Neobsahuje žádné náhražky masa (jako je například sója, mouka, separáty) ani lepek.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty