Další "Mixér" do sbírky! Tentokrát plný kvalitní zmrzliny, uzenin a masa nebo kari pasty. Ano, čtete správně – máme pro vás tři tipy přesně na tato témata. Tak se pusťte do scrollování!
Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari
Staňte se mistrem zmrzlinářem na workshopu s Honzou Hochsteigerem
Milujete zmrzlinu Crème de la Crème a rádi byste si podobnou mraženou pochoutku vyrobili doma? Máte jedinečnou šanci přihlásit se na workshop s Honzou Hochsteigerem a ponořit se do tajů výroby zmrzliny. Kurzy zaštiťuje škola vaření Laboratorio. Honza Hochsteiger se výrobě zmrzliny věnuje s láskou již více než 15 let. Jeho výbornou zmrzlinu můžete vyzkoušet již ve třech jeho provozovnách Crème de la Crème. Nyní by rád své zkušenosti, které mimo jiné sbíral i v Itálii od tamějších mistrů, předával dál.
Workshopy budou probíhat v létě 2020 – konkrétně 8. června, 13. července a 10. srpna. Počet kurzů i míst na nich je omezený. Zarezervujte si tak svůj termín co nejdříve. Všechny podrobnosti naleznete na stránkách Laboratoria.
Masna Kozí oslavila rok od otevření svého bufetu
Masna Kozí přináší maso od prověřených lokálních dodavatelů již 10 let. V pondělí 2. března ale slavil první narozeniny nejen redesign celého řeznického obchodu, ale také jejich bufet, ve kterém si pochutnáte na klasikách české kuchyně. V takové podobě, kdy zachutnají i nejnáročnějším strávníkům ze starších generací, kteří byli zvyklí na ta nejlepší jídla z legendárního Automatu Koruna na pražském Václavském náměstí.
Každým krokem se v Masně snaží navrátit k řemeslné výrobě s láskou k téhle práci, což se odráží i v přístupu k zákazníkovi. Rok 2020 se ponese v duchu osvěty o mase, kterému lidé přestávají rozumět – a to je potřeba změnit. Díky vysokým stolům, u kterých si jídlo můžete pohodlně sníst, ožila tradice jídelen, kde si „na stojáka“ můžete vychutnat vlašský salát s rohlíkem nebo pořádnou dršťkovou či drůbky.
Tamilské kari na prodej
Kari je původně tamilský pokrm připomínající ragú nebo možná blíže pojmenovaný eintopf. Jedná se o malé kousky surovin (masa, ryb nebo zeleniny) podávané v husté omáčce. Za nesprávné pojmenování kari jako koření mohou historicky Britové, avšak Sofie Smith z Café Buddha Balbínova vytváří svou tamilskou verzi.
Tedy super hustou omáčku neboli kari pastu, kterou páruje k různým druhům jídel a vždy ji ladí na míru danému pokrmu. Nestane se, že by u dvou jídel byla stejná omáčka, a ne vždy bude pojmenovaná kari! Majitel a executive chef Štěpán Návrat se rozhodl sílu kari šířit dál a nově je možné kari pastu v restauraci přímo koupit a doma pak tvořit divy. Její cena za 100 g činí 100 Kč.
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima