Další "Mixér" do sbírky! Tentokrát plný kvalitní zmrzliny, uzenin a masa nebo kari pasty. Ano, čtete správně – máme pro vás tři tipy přesně na tato témata. Tak se pusťte do scrollování!
Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari
Staňte se mistrem zmrzlinářem na workshopu s Honzou Hochsteigerem
Milujete zmrzlinu Crème de la Crème a rádi byste si podobnou mraženou pochoutku vyrobili doma? Máte jedinečnou šanci přihlásit se na workshop s Honzou Hochsteigerem a ponořit se do tajů výroby zmrzliny. Kurzy zaštiťuje škola vaření Laboratorio. Honza Hochsteiger se výrobě zmrzliny věnuje s láskou již více než 15 let. Jeho výbornou zmrzlinu můžete vyzkoušet již ve třech jeho provozovnách Crème de la Crème. Nyní by rád své zkušenosti, které mimo jiné sbíral i v Itálii od tamějších mistrů, předával dál.
Workshopy budou probíhat v létě 2020 – konkrétně 8. června, 13. července a 10. srpna. Počet kurzů i míst na nich je omezený. Zarezervujte si tak svůj termín co nejdříve. Všechny podrobnosti naleznete na stránkách Laboratoria.
Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari 2 Zdroj: TZ
Masna Kozí oslavila rok od otevření svého bufetu
Masna Kozí přináší maso od prověřených lokálních dodavatelů již 10 let. V pondělí 2. března ale slavil první narozeniny nejen redesign celého řeznického obchodu, ale také jejich bufet, ve kterém si pochutnáte na klasikách české kuchyně. V takové podobě, kdy zachutnají i nejnáročnějším strávníkům ze starších generací, kteří byli zvyklí na ta nejlepší jídla z legendárního Automatu Koruna na pražském Václavském náměstí.
Každým krokem se v Masně snaží navrátit k řemeslné výrobě s láskou k téhle práci, což se odráží i v přístupu k zákazníkovi. Rok 2020 se ponese v duchu osvěty o mase, kterému lidé přestávají rozumět – a to je potřeba změnit. Díky vysokým stolům, u kterých si jídlo můžete pohodlně sníst, ožila tradice jídelen, kde si „na stojáka“ můžete vychutnat vlašský salát s rohlíkem nebo pořádnou dršťkovou či drůbky.
Mixér: workshop plný zmrzliny, výročí masny a tamilské kari 3 Zdroj: TZ
Tamilské kari na prodej
Kari je původně tamilský pokrm připomínající ragú nebo možná blíže pojmenovaný eintopf. Jedná se o malé kousky surovin (masa, ryb nebo zeleniny) podávané v husté omáčce. Za nesprávné pojmenování kari jako koření mohou historicky Britové, avšak Sofie Smith z Café Buddha Balbínova vytváří svou tamilskou verzi.
Tedy super hustou omáčku neboli kari pastu, kterou páruje k různým druhům jídel a vždy ji ladí na míru danému pokrmu. Nestane se, že by u dvou jídel byla stejná omáčka, a ne vždy bude pojmenovaná kari! Majitel a executive chef Štěpán Návrat se rozhodl sílu kari šířit dál a nově je možné kari pastu v restauraci přímo koupit a doma pak tvořit divy. Její cena za 100 g činí 100 Kč.
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
redaktorka FTV Prima