Komerční sdělení

Nevíte kam dřív skočit? Objevte nový způsob vaření s KFC

Vaříte pořád dokola a dokola ta samá jídla? Toužíte po změně a hledáte inspiraci? Podobné pocity někdy zažil asi každý z nás. Přicházet se stále novými nápady na snídani, oběd a večeři není vůbec jednoduché. A co teprve, když pozvete své přátele nebo rodinu na jídlo! To může být velký stres. Ale nebojte se, herečka Martina Pártlová našla na to fajn trik. Nechala si pomoci od KFC! Objednala si křupavé kousky z KFC a za pár minut z nich vykouzlila několik chutných pokrmů, za které by se nestydělo ani Karlínské bistro. Inspirovat se můžete i vy.

Někdy stačí udělat pár drobných změn, použít jiné ingredience, nebo si část jídla nechat přinést donáškovou službou. Nestačíte se divit, jak snadno můžete vykouzlit skvělý pokrm, aniž byste trávili celé hodiny v kuchyni. Místo toho si raději užijte čas s přáteli a rodinou. Perfektní jídlo, čas s vašimi nejbližšími, a to vše v pohodlí domova bez stresu z dlouhého vaření. To je vaření 2.0!

KFC ve spolupráci s Martinou Pártlovou a dalšími influencery představují nový koncept vaření. V zahraničí je běžné si část jídla objednat a k tomu si přidat ty vaše suroviny a koření, které máte rádi. Třeba příprava masa je časově náročná, v kuchyni je nepořádek, potřebujete mít k dispozici mix koření pro naložení masa. Řešení je jednoduché. Objednáte si křupavé kuře z KFC a k tomu doma připravíte zbytek. Užijete si tak příjemný večer s přáteli u výborného jídla, které byste běžně nepřipravili. A přitom vás to nebude stát stres a čas.

A proč zrovna KFC? Jako jediný řetězec rychlého občerstvení nabízí čerstvé křupavé kuře s originální směsí bylin, které si můžete objednat domů. Je libo ke snídani vejce Benedikt á la Rambousek, k obědu pyré z pečené cizrny s gremolátou, k večeři kapsy s kysaným zelí a sýrem a na večer s přáteli mangový dip s chilli a sezamem? Zapojte se do soutěže o dárkové karty KFC a všechny tyto recepty si budete moci vyzkoušet také.

Vejce FloBe s kuřecími kousky z KFC

Vařte jako profíci s Martinou Pártlovou

Připadají vám dobroty z vašeho oblíbeného bistra příliš složité? Díky KFC je zvládnete levou zadní. Spolu se známou zpěvačkou a herečkou Martinou Pártlovou vám ukážeme, že na jejich přípravě není nic náročného. Během chvíle vykouzlíte famózní snídani, lehký oběd či večeři, se kterou budete sklízet úspěch u svých přátel i rodiny. Další inspiraci a recepty najdete ZDE.

  • Porcí: 4
  • Doba: 40 minut

Vybavení:

  • Mísa
  • Metla
  • Váleček

Suroviny:

  • KFC kuřecí stripsy
  • 500 g vařených brambor
  • 300 g hladké mouky
  • 5 vajec čerstvých vajec
  • 3 žloutky
  • 180 g másla
  • 1 malá cibule
  • 1 snítka estragonu a petrželky
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček bílého pepře
  • 4 lžíce jablečného octa
  • 125 ml bílého vína
  • Pár kapek citrónové šťávy
  • 125 g rukoly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř

Příprava

Nejprve smícháme rukolu, olivový olej, osolíme, opepříme a necháme odležet, aby rukola slehla.

Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku a jedno vajíčko a vytvoříme nelepivé bramborové těsto. Vyválíme 0,5 cm silnou placku, z které vykrojíme kolečka o průměru cca 7 cm. Rozpálíme pánev, přidáme trochu rostlinného oleje a placičky opečeme dozlatova.

V menším hrnci, který je spíše vyšší, než širší přivedeme k varu vodu a přidáme 2 lžíce jablečného octa. Do lehce vařící se vody vyklepneme jedno vejce, po dvaceti vteřinách zlehka odlepíme od dna a obrátíme. Takto postupujeme u ostatních třech vajíček. Vajíčka pošírujeme přibližně 3-4 minuty tak, aby byl žloutek tekutý, ale bílek pevný. Poté je vyndáme z hrnce a položíme na talířek, kde počkají na další použití.

Rozpustíme máslo a necháme zchladnout.

Víno, dvě lžíce jablečného octa, najemno nakrájenou cibuli, estragon, petržel, bobkový list a kuličky pepře přivedeme k varu a svaříme na ¼ (maximálně 60 g). Propasírujeme do mísy, v které budeme dělat holandskou máčku a trochu zchladíme. V hrnci, do kterého nepropadne mísa se svarem, přivedeme k varu vodu. Vody by mělo tolik, aby se jí dno mísy nedotýkalo. Položíme na něj mísu se žloutky a za stálého šlehání a slabého varu vody, vyšleháme hladkou krémovou omáčku. Metlička by v ní měla zanechávat viditelné stopy. Mísu sejmeme z vodní lázně, stále šleháme, a nejprve po kapkách, poté v tenkém pramínku, zašleháme rozpuštěné máslo. Omáčku dochutíme solí a citrónovou šťávou.

Na bramborovou placku položíme slehlou rukolu, přeložíme kousky šťavnatého kuřete z KFC, na které položíme pošírované vajíčko a celé přelijeme holandskou omáčkou. Nakonec posypeme posekanou petrželkou nebo pažitkou.

Autor článku

Komerční sdělení

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty