V sezoně, kdy se máta obvykle utrhne ze řetězu a zaplaví velkou část zahrady, je mátová omáčka příjemným způsobem, jak svěží bylinku zpracovat a využít v kuchyni.

V sezoně, kdy se máta obvykle utrhne ze řetězu a zaplaví velkou část zahrady, je mátová omáčka příjemným způsobem, jak svěží bylinku zpracovat a využít v kuchyni.
Jednoduchá omáčka z čerstvé máty je doma na Britských ostrovech, kde je nepostradatelná především k jehněčí pečínce. Svěží chuť lze ale využít i jako dresink na salát nebo přimíchat do bílého jogurtu či podmáslí a ve vzniklé směsi marinovat kuře.
Příprava mátové omáčky je velmi jednoduchá, tak jí dejte šanci a vyzkoušejte její osvěžující chuť.
Domácí mátová omáčka 2 Zdroj: iStock
1 HRNEK / PŘÍPRAVA 5 MINUT
POTŘEBUJETE:
POSTUP:
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living