Lilkové rolky s kozím sýrem

Moje hodnocení
11x

Lilkové rolky byly pro mnohé hitem letošního léta! Jsou jednoduché, vypadají hezky a jsou prima jako pohoštění pro hosty. V náplni je kopr a koriandr, ale pokud nemáte některou z bylinek, nevadí. Nahraďte ji jinou. ;)

12 porcí
30 minut

Suroviny

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájejte podélně na 0,5cm plátky. Potřete je z obou stran olivovým olejem a na rozpálené pánvi, kam jste také přidali olivový olej, smažte z obou stran cca 6–8 min. Lilky potřebují více oleje, nepřipravujte je nasucho.
  2. Zatímco se lilky smaží, připravte si náplň. V menší misce smíchejte 200 g měkkého kozího sýru, 1–2 rozdrcené stroužky česneku, najemno nasekaný koriandr a kopr, 50 g nahrubo nasekaných ořechů, trochu pepře a sůl.
  3. Na prkénku začněte plnit studené plátky lilku. Na každý plátek (začínejte na širším kraji) dávejte přibližně 1 lžíci náplně. Opatrně smotejte.
  4. Hotové rolky dejte do lednice minimálně na 10 minut ztuhnout. Poté vyndejte z lednice a na závěr zdobte jogurtem, bylinkami a ořechy.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty