Suroviny
- olivový olej
- lilek (malé )
- kozí sýr (měkký )
- česnek
- koriandr (nasekaný)
- kopr (čerstvý )
- vlašské ořechy
- sůl
- pepř
Na ozdobení
- řecký jogurt (nebo zakysaná smetana)
- granátové jablko
- bylinky
- ořechy
Postup přípravy
- Lilky nakrájejte podélně na 0,5cm plátky. Potřete je z obou stran olivovým olejem a na rozpálené pánvi, kam jste také přidali olivový olej, smažte z obou stran cca 6–8 min. Lilky potřebují více oleje, nepřipravujte je nasucho.
- Zatímco se lilky smaží, připravte si náplň. V menší misce smíchejte 200 g měkkého kozího sýru, 1–2 rozdrcené stroužky česneku, najemno nasekaný koriandr a kopr, 50 g nahrubo nasekaných ořechů, trochu pepře a sůl.
- Na prkénku začněte plnit studené plátky lilku. Na každý plátek (začínejte na širším kraji) dávejte přibližně 1 lžíci náplně. Opatrně smotejte.
- Hotové rolky dejte do lednice minimálně na 10 minut ztuhnout. Poté vyndejte z lednice a na závěr zdobte jogurtem, bylinkami a ořechy.
Lilkové rolky s kozím sýrem 2 Zdroj: P&G Foodies