Lilkové rolky s kozím sýrem 2
Zdroj: P&G Foodies
Lilkové rolky s kozím sýrem 2
Zdroj:
P&G Foodies
Lilkové rolky byly pro mnohé hitem letošního léta! Jsou jednoduché, vypadají hezky a jsou prima jako pohoštění pro hosty. V náplni je kopr a koriandr, ale pokud nemáte některou z bylinek, nevadí. Nahraďte ji jinou. ;)
Postup přípravy
-
Lilky nakrájejte podélně na 0,5cm plátky. Potřete je z obou stran olivovým olejem a na rozpálené pánvi, kam jste také přidali olivový olej, smažte z obou stran cca 6–8 min. Lilky potřebují více oleje, nepřipravujte je nasucho.
-
Zatímco se lilky smaží, připravte si náplň. V menší misce smíchejte 200 g měkkého kozího sýru, 1–2 rozdrcené stroužky česneku, najemno nasekaný koriandr a kopr, 50 g nahrubo nasekaných ořechů, trochu pepře a sůl.
-
Na prkénku začněte plnit studené plátky lilku. Na každý plátek (začínejte na širším kraji) dávejte přibližně 1 lžíci náplně. Opatrně smotejte.
-
Hotové rolky dejte do lednice minimálně na 10 minut ztuhnout. Poté vyndejte z lednice a na závěr zdobte jogurtem, bylinkami a ořechy.
Lilkové rolky s kozím sýrem 2
Zdroj: P&G Foodies
Lilkové rolky s kozím sýrem 2
Zdroj:
P&G Foodies