Salát
- salát
- rajče
Bílá omáčka (bešamel)
- mléko 1 l
Masová směs
Bílá omáčka (bešamel)
Postup přípravy
Masová směs
Nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na olivovém oleji. Přidáme houby a smažíme 10 minut. Pak maso, které zprudka dohněda osmahneme.
Dále přidáme rajčatový protlak a půl hrnku mouky a mícháme asi 2 minuty. Nelekejte se, bude to dost husté. Pomalu přiléváme vývar. Vsypeme zeleninu a vaříme 10 minut. Přisolíme a připepříme dle chuti.Bílá omáčka
Rozpustíme máslo a přidáme tolik mouky, aby se zásmažka odchytávala od hrnce. Nesmí být hnědá. Po troškách přidáváme teplé mléko, aby byla omáčka jemná. Výsledná konzistence nesmí být ani moc hustá, ani moc tekutá.Lasagne
Na 1cm vysokou vrstvu masové směsi dáme vrstvu lasagní a postup opakujeme. Na druhou vrstvu lasagní nalijeme polovinu bílé omáčky a opět opakujeme postup. Po posledním zalití bílou omáčkou završíme nastrouhaným sýrem s troškou strouhanky. Pečeme asi hodinu.
Lasagne se salátem
Ingredience:
- Masová směs:
- olivový olej
- 1 kg mletého masa
- česnek
- 2 velké cibule
- žampiony
- rajčatový protlak
- hladká mouka
- 300 ml vývaru
- 2 mrkve
- 1 paprika
- konzerva kukuřice
Bílá omáčka (bešamel):
- 1/2 másla
- hladká mouka
- 1 l mléka
- sýr
- těstoviny lasagne
Salát:
- různé druhy listového salátu (rukola, ledový salát, Lollo rosa...)
- cherry rajčata
- olivový olej
Saláty natrháme na menší kousky, rajčata rozpůlíme a vše zalijeme olivovým olejem