Zdravé stravování

Laksa s vejcem, krevetami a restovaným tofu

Moje hodnocení
7x

Laksa je polévka z jihovýchodní Asie, je populární v Malajsii, Singapuru nebo Indonésii. Nechybí v ní kokosové mléko a v chuti krásně hraje svěží citronová tráva a kafirové listy. Patří do ní nudle a nějaký protein, v našem případě krevety, tofu a vejce.

6 porcí
30 minut
asijská

Polévka

K podávání

Postup přípravy

  1. Nakrájejte šalotku, česnek a zázvor nadrobno. Restujte na troše oleje, dokud se vše nerozvoní. Přidejte citronovou trávu, kafirové listy, kurkumu a kajenský pepř a nechte krátce rozvonět. Přilijte vývar a vařte asi 10 minut. Nakonec přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, dochuťte solí, pepřem a cukrem, případně limetovou šťávou.
  2. Do misek dejte uvařené vaječné nudle, natvrdo uvařené vejce, restované tofu a krevety a zalijte horkou polévkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdravé stravování


Přečtěte si také

Recepty