Laksa s vejcem, krevetami a restovaným tofu
Zdroj: Zdravé stravování
Laksa s vejcem, krevetami a restovaným tofu
Zdroj:
Zdravé stravování
Laksa je polévka z jihovýchodní Asie, je populární v Malajsii, Singapuru nebo Indonésii. Nechybí v ní kokosové mléko a v chuti krásně hraje svěží citronová tráva a kafirové listy. Patří do ní nudle a nějaký protein, v našem případě krevety, tofu a vejce.
Postup přípravy
-
Nakrájejte šalotku, česnek a zázvor nadrobno. Restujte na troše oleje, dokud se vše nerozvoní. Přidejte citronovou trávu, kafirové listy, kurkumu a kajenský pepř a nechte krátce rozvonět. Přilijte vývar a vařte asi 10 minut. Nakonec přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, dochuťte solí, pepřem a cukrem, případně limetovou šťávou.
-
Do misek dejte uvařené vaječné nudle, natvrdo uvařené vejce, restované tofu a krevety a zalijte horkou polévkou.
Laksa s vejcem, krevetami a restovaným tofu
Zdroj: Zdravé stravování
Laksa s vejcem, krevetami a restovaným tofu
Zdroj:
Zdravé stravování