Polévka
- česnek 30 g
- šalotka 70 g
- zázvor 23 g
- citronová tráva 1 ks
- kafírové listy 3 ks
- kurkuma 1 g
- kajenský pepř 1 g
- olej 30 g
- sůl 3 g
- cukr 1 g
- rybí vývar 1,5 litru
- kokosové mléko 150 g
- rybí omáčka 30 g
K podávání
- nudle (vaječné)
- fazolové výhonky
- vejce natvrdo
- krevety (restované)
- tofu (restované)
Postup přípravy
- Nakrájejte šalotku, česnek a zázvor nadrobno. Restujte na troše oleje, dokud se vše nerozvoní. Přidejte citronovou trávu, kafirové listy, kurkumu a kajenský pepř a nechte krátce rozvonět. Přilijte vývar a vařte asi 10 minut. Nakonec přidejte kokosové mléko, rybí omáčku, dochuťte solí, pepřem a cukrem, případně limetovou šťávou.
- Do misek dejte uvařené vaječné nudle, natvrdo uvařené vejce, restované tofu a krevety a zalijte horkou polévkou.