Drobenka
- mouka 100 g
Head
Postup přípravy
1. Hrnek mléka zahřejeme se lžící cukru na vlažnou teplotu, přidáme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, sůl, nastrouhanou kůru, cukr, vejce a přidáme vzešlý kvásek. Promícháme, přidáme rozpuštěné, ale ne horké máslo a hněteme. Těsto by mělo být dost řídké. I když teče, nevadí!
2. Necháme přikryté na teplém místě asi půl hodiny vzejít, poté vlijeme do formy. Musí být velmi nízká vrstva. Poklademe půlkami (čtvrtkami) švestek, posypeme skořicovým cukrem a drobenkou.
3. Drobenku vyrobíme tak, že mezi prsty rozmělníme ztuhlé máslo, polohrubou mouku a cukr.
4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních asi čtyřicet minut. Upečený koláč polijeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a moučkovým cukrem