Head
Postup přípravy
1
Kuřecí prsa si očistíme, naporcujeme a den předem naložíme do bílého jogurtu se špetkou soli
Kuřecí steaky si před smažením omyjeme od jogurtu, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme z obou stran na pánvi – ideálně na teflonové úplně bez oleje
Maso je pak šťavnaté
2
Omáčka ze zeleného pepře: Na pánev vylijte půlku skleničky sterilovaného pepře a svařte ho
Poté ho zalijte smetanou, přilijte panáka koňaku a nechte vařit až do zhoustnutí – pokud samo nezhoustne, lze zahustit trochou mouky
3
Omáčka ze žampionů: Čerstvé žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, které orestujeme na másle
Osolíme, opepříme a lehce zakápneme citronovou šťávou
Dusíme do změknutí ve šťávě, kterou po chvíli pustí
Po změknutí zaprášíme hladkou moukou na jíšku, kterou rozředíme smetanou a krátce povaříme
4
Baby špenát spaříme tak dvě minuty ve vodě a v páře
Poté vodu slijeme, přidáme rozetřený česnek a zalijeme smetanou, chviličku povaříme
5
Brambory ve slupce si předvaříme asi čtvrt hodiny - dle velikosti brambory
Poté dáme na plech a po vychladnutí seshora seřízneme a lžíci vydlabeme otvor, který naplníme špenátem
Dáme zapéct do trouby na 200 stupňů na dalších cca 10-15 minut
Těsně před vyjmutím zasypeme parmazánem a necháme roztéct