Suroviny
- kuřecí stehno 10 kusů
- rýže 5 dávek
- kuřecí vývar 10 dávek
- rajče 250 g
- cibule 2 kusy
- cuketa 1 kus
- česnek 5 stroužků
- sůl 1 špetka
- šafrán 1 špetka
- paprička (chilli nebo čerstvá paprička - volitelné ) 1 dávka
- koření kuře 7 bylin 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- paprika 2 kusy
- paprika 1 kus
- limetka 2 kusy
Postup přípravy
1. Kuřecí stehna zbavíme kůže, osolíme, okořeníme a poklademe na pánev s rozpáleným olivovým olejem. Otáčíme po všech stranách zhruba 10-15 minut, aby se nám stehna pěkně zatáhla a částečně opekla. Poté dáme stranou a na pánvi dvě minuty orestujeme papriky na silnější proužky s prolisovaným česnekem, k nimž přidáme přepůlená rajčátka. Ještě asi 3 minuty opékáme a opět vyndáme z pánve.
2. Syrovou propláchnutou rýži a pokrájenou cibulku orestujeme, necháme zesklovatět, okořeníme šafránem, solí a pepřem, poté zalijeme vývarem (celkem ho máme asi 1 a půl až dva litry). Přidáme orestovaná stehna a dusíme na otevřené pánvi.
3. Jakmile se tekutina téměř vyvaří, tak přidáme orestovanou zeleninovou směs s česnekem a necháme spolu s rýží a masem na mírném ohni dosucha dodusit. Pozor! Hlídáme, aby se nám rýže nepřichytla. Hotové zakápneme a ozdobíme limetkou, která pokrmu dodá čerstvou chuť.