Suroviny
- kuřecí maso 1 kg
- steakové koření 0 dkg
- máslo 10 dkg
- česnek 3 stroužek
- olej 0
- sýr 30 dkg
- petržel 0
Postup přípravy
Kuřecí maso se steakovým kořením a nivou
- 1 kg kuřecích řízků
- steakové koření Kotány
- 10 dkg másla
- 1 svazek jarní cibule
- 3–4 stroužky česneku
- olej – Vegetol
- 30 dkg sýru Niva
- petržel na ozdobu
Maso nakrájíme na kostky a zprudka osmažíme na pánvi na oleji. Okořeníme steakovým kořením. Osmažené maso (nesmí být syrové) vložíme do zapékacího pekáče, zasypeme cibulí a česnekem, podlijeme trochou vody a poklademe plátky másla a pečeme cca 40 minut při teplotě 200 °C. Na závěr posypeme nastrouhanou Nivou, která se během několika minut krásně po celé ploše rozteče. Můžeme podávat s přílohou.