Suroviny
Postup přípravy
Na rozpáleném oleji asi pět minut opečeme prsa
Potom je dáme do trouby na pět až deset minut
Vyjmeme a uchováme v teple
Pekáč dáme na sporák, přidáme do něj cibuli a mírně ji opečeme
Podlijeme vínem a redukujeme
Poté přilijeme vývar a zvolna vaříme, dokud omáčka nezíská sirupovitou konzistenci
Omáčku procedíme, přimícháme smetanu a zvolna povaříme
Vmícháme hořčici a podle chuti osolíme nebo opepříme
Estragon nasekáme a posypeme jím maso těsně před podáváním
Cibuli je možné v omáčce ponechat
Hlavní chod Krůtí prsa s estragonovohořčičnou omáčkou
Ingredience:
- lžíce oleje
- 4 prsa bez kůže
- 3 cibule
- 100 ml suchého bílého vína
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 80 g estragonové nebo dijonské hořčice
- sůl, pepř
- 2 snítky estragonu