Sváteční punč
- jablko
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků a ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které po částech zašleháme olej a mléko. Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a také zašleháme do těsta. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme péct na 30 minut při teplotě 160 °C.
Smícháním všech ingrediencí si připravíme krém. Když je těsto upečené a vychladlé, vydlabeme vnitřek. Co jsme vydlabali, dáme bokem. Podélně rozkrájíme banány a položíme je na vydlabaný korpus. Na banány naneseme krém a zasypeme jej vydlabaným těstem.
Sváteční punč
Ingredience: 250 ml jablečného džusu250 ml červeného vína100 ml rumu 100 ml vody3 lžíce krystalového cukru4 hřebíčkykousek celé skořice1 jablko
postup:
Džus, vodu, víno a rum smícháme. Přidáme cukr, hřebíčky, skořici a vše pomalu zahřejeme. Nevaříme! Do každé sklenice vložíme kolečko jablka a zalejeme punčem (bez hřebíčku a skořice).
Dezert
Krtek domácí
Ingredience na těsto:
- 320 g hladké mouky
- 180 g cukru
- 3 vejce
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
Ingredience na stracciatellový krém:
- 250 g tvarohu
- 2 zakysané smetany
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g čokolády na vaření
- 1 vanilkový cukr
- uvařený pudink
- 5 banánů
Ingredience na pudink:
- 250 ml mléka
- ½ balíčku vanilkového pudinku
- 4 lžíce cukru