Krémový jahodový nanuk
- cukrový sirup 125 ml
- kondenzované mléko (neslazené) 200 ml
- citronová šťáva 1 lžíce
- jahody 300 g
Vanilkovo-malinový nanuk
- cukrový sirup 60 ml
- maliny 125 g
- jogurt (vanilkový) 560 g
Postup přípravy
- Krémový jahodový nanuk: Smíchejte sirup s mlékem, citronovou šťávou a polovičním množstvím jahod a rozmixujte.
- Zbylé jahody nakrájejte na plátky, vyložte jimi tvořítka a zalijte je směsí. Mrazte 4 hodiny.
- Vanilkovo-malinový nanuk: Cukrový sirup s malinami rozmixujte dohladka. Pyré ještě propasírujte přes síto, abyste se zbavili semínek.
- Do misky vyklopte jogurt a velmi zlehka ho promíchejte s malinovou směsí. Směs přendejte lžící do tvořítek a mrazte nejméně 4 hodiny.