Cibulové pyré
Postup přípravy
Listové těsto vyválíme na půl až jeden centimetr silný plát a vykrájíme z něj šest koleček o průměru 8 až 10 cm. Rozložíme na plech a propícháme vidličkou, zatížíme a pečeme asi 15 minut do zlatova, pak necháme vychladnout.
Zatímco se nám placky pečou, připravíme si cibulové pyré. V kastrolu si na troše olivového oleje orestujeme najemno nakrájenou cibuli, mírně osolíme a opepříme a za občasného míchání zakryté dusíme minimálně deset minut. Podlijeme smetanou, přivedeme k varu a ještě horké rozmixujeme do hladka.
Křepelčí vajíčka vaříme přesně dvě a půl minuty, poté zprudka zchladíme v ledové vodě a oloupeme. Měla by zůstat uvnitř tekutá. Chřest očistíme od dřevnatých stonků a vhodíme do vroucí vody, dvě minuty povaříme. Mezitím si nachystáme vodu s ledem a chřest v ní prudce ochladíme, aby zůstal zelený, pak dáme okapat.Červenou cibuli si nakrájíme na tenká půlkolečka, rozpůlíme cherry rajčátka a nasekáme pažitku. Vše smícháme v míse a nakonec přidáme nakrájený chřest. Dochutíme šťávou z citronu, olivovým olejem a solí.
Na placky rozetřeme cibulové pyré, navršíme směs zeleniny, ozdobíme půlkami vajec a nahoru dáme pár lístků natrhané rukoly.